STARI POLICIJSKI POZNANIK

Rekordna zapljena u Zadru: Arbanas pao s pola kila heroina i šest kila 'trave'

 MUP / CROPIX

ZADAR - Policijska akcija koja se u srijedu ujutro odvijala pred očima zbunjenih građana, na ulici ispred zadarske Opće bolnice, rezultirala je zapljenom najveće ovogodišnje količine droge u Zadru. Kod 50-godišnjeg D.B. iz Arbanasa, koji je uhvaćen dok je pokušao pobjeći svojim kombijem, pronađeno je pola kilograma heroina i još toliko tvari za miješanje s ovom opojnom drogom, a pretragom njegovog doma pronađeno je još 5,7 kilograma marihuane.

Akcija hvatanja starog policijskog poznanika počela je u srijedu ujutro oko 9 sati u Ulici Bože Peričića gdje je 50-godišnjak bio parkiran sa svojim kombijem. Kad je vidio policijsko vozilo, ubacio je u rikverc, nagazio na gas i pokušao pobjeći. Međutim, nije daleko stigao jer je svom snagom udario u parkirani Citroen u kojem je sjedio jedan građanin. Srećom, prošao je samo sa šokom, bez težih ozljeda. Kako je iza Citroena stajao automobil krim-policije, 50-godišnjak je izletio iz kombija i počeo trčati. Savladan je nakon dvadesetak metara, na očigled većeg broja građana koji su iz prve ruke promatrali zadarsku krim policiju na djelu. Ubrzo mu je pretresen kombi gdje je nađena velika količina heroina, a nakon toga i kuća gdje je skrivao gotovo šest kilograma trave.

Nakon završene obrade, 50-godišnjak je predao pritvorskom nadzorniku, a uz sumnju na kazneno djelo zlouporabe opojnih droga zaradio je i kaznenu prijavu za dovođenje u opasnost života i imovine opasnom radnjom .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:51