AGONIJA U JEZERU

REKONSTRUKCIJA STRAŠNE SMRTI MAJKE I SINA Ivana Fogadić se predomislila i u zadnji čas pokušala spasiti Patrika i sebe?

Analiza oštećenja unutrašnjosti Opela Astre izvučenog iz jezera riješit će dilemu
 CROPIX

Nepunih godinu dana nakon stravičnog samoubojstva namjernim slijetanjem vozilom u rijeku u kolovozu 2014. godine, prvog takvog na našim prostorima, kad si je 44-godišnja Zagrepčanka namjerno oduzela život zaletjevši se autom u Savu u Zagrebu, dogodilo se i drugo, gotovo identično po načinu izvršenja.

Samoubojstva slijetanjem vozila u rijeku ili jezero krajnje su neuobičajena jer smrt nastupa sporo. Goran Husinec, vještak za vozila, analizirao je fotografije izvučenog Opela Astre u kojem su poginuli Ivana Fogadić i njezin sin Patrik (5).

ZAŠTO JE IVANA FOGADIĆ|SEBE I DIJETE ODVELA U SMRT?|Psihijatri: 'Ovakve tragedije je|nemoguće predvidjeti'

FOTO: PRONAĐENO I TIJELO |IVANE FOGADIĆ Obdukcija|utvrdila da se sin Patrik (5) utopio

- Osobnom vozilu potrebno je nekoliko minuta da do kraja potone, a potom u vozilu nastaje agonija u kojoj samoubojica i, u ovom slučaju, njezina žrtva počinju instinktivne radnje boreći se za život. Nije stoga isključeno da je majka ipak, bez obzira na neshvatljivu odluku da ubije sebe i dijete, nakon slijetanja u vodu ipak pokušala spasiti oboje. To bi donekle objasnilo činjenicu da oba tijela nisu nađena u vozilu, no više će se znati nakon analize oštećenja u kabini vozila. Izgled razbijenog vjetrobranskog stakla ukazuje da je vozačica udarila glavom u njega i razbila ga, a pritisak vode ‘ugurao’ je krhotine unutra.

- Nemoguće je točno rekonstruirati što se događalo u kabini, no vidljivo je da je sigurnosni pojas otkopčan, a da je dječja sjedalica na stražnjem sjedalu pomaknuta - objašnjava vještak Husinec.

Kliknite na sliku za uvećanje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:33