JUTARNJI OTKRIVA

'REKLI SU MI: AKO NE PRISTANEŠNA SEKS, PRETUĆI ĆEMO TE!' Iskaz djevojke koja je braću boksače prijavila za silovanje

Djevojka je braću upoznala preko Facebooka, a nešto kasnije je došla u zagrebački stan gdje su se zabavljali s društvom
 Vojko Basic / CROPIX;

ZAGREB - Šokantan slučaj dogodio se 24. srpnja oko 21 sat u stanu na jednoj zagrebačkoj adresi, a nakon prijave mlade djevojke za dvostruko silovanje policija je braću Z. B. i I. B., u sportskim krugovima poznate kickboxere, uhitila u njihovoj obiteljskoj kući u Žaboriću kod Šibenika.

Po uhićenju su odmah prepraćeni na Županijski sud u Zagrebu, gdje ih je sudac istrage ispitao i odredio im jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Djevojka je u prijavi opisala kako su je braća pozvala u njihov zagrebački stan, gdje je sve krenulo po zlu. Tamo se okupilo malo društvo nakon treninga braće. Istražiteljima je izjavila da su joj tijekom večeri braća zaprijetila premlaćivanjem ako “ne pristane na spolni odnos, kao i na sve radnje koje će tražiti od nje”. Prema navodima tužiteljstva, vidjevši da se djevojka opire, 22-godišnjak ju je tada snažno ošamario pa je pala na tlo, nakon čega mu se u višestrukom silovanju pridružio i jednu godinu stariji brat.

Ljudi bliski istrazi da djevojka u stan nije došla slučajno nego preko njihova prijatelja Jure K., također iz Zagreba, koji je, kako doznajemo, sin bivšeg policajca. On je kao posrednik povezao braću i djevojku Doroteu, a braća su djevojku najprije upoznala preko njene Facebook stranice, nakon što je prihvatila njihov zahtjev za prijateljstvo.

Prirodno i opušteno

Naši izvori bliski braći tvrde da je djevojka imala želju da s braćom, koja su na glasu kao ljubimci žena koji imaju puno novca i veza među bogatom zagrebačkom mladeži, otputuje na more i zabavi se.

Uz braću je priveden i posrednik Jura K., kojeg je sudac nakon saslušanja pustio na slobodu, ali on od tada s medijima ne želi komunicirati i ispričati svoju ulogu u čitavoj priči.

Prijatelji, poznanici i kolege braće I. B. i Z. B. tvrde da su braća normalni i pošteni momci koji su često u ženskom društvu i kako nikad nisu stvarali probleme.

Međutim prema izvoru bliskom istrazi braća nisu potpuno čista. Jedan je prijvaljivan zbog imovinskog delikta, a drugi zbog seksualnog delikta. Upravo činjenica da su recidivisti bila je ključna što su obojica zadržana u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Obojica su inače od malih nogu u sportu, poglavito u kickboxingu. Iako su obojica uspješni, Z. B. se probio do samog vrha ovog sporta.

Nakon čak 61 pobjede i samo četiri poraza na hrvatskoj amaterskoj kickboxing sceni dobio je nadimak The Golden One (Zlatni). Z.B. je višestruki prvak Hrvatske u nekoliko kategorija, a četiri je puta naslov osvajao kao junior i dva puta kao senior...

Savez suspendirao sportaše, djevojka bez komentara

- Kao Savez najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja i nedozvoljenog ponašanja bilo koga, a posebno naših članova. Želim istaknuti da pozdravljamo rad svih nadležnih institucija na utvrđivanju pune istine, te na sankcioniranju svih počinitelja kaznenih djela, bez obzira o kome da je riječ. Poštujemo Ustavnu kategoriju presumcije nevinosti, ali ćemo kao Savez, u nedjelju na našem Upravnom odboru donijeti odluku o suspenziji Z. B. do konačne odluke nadležnih institucija, zaključuje predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilandžić koji se nije želio upuštati u procjenu karaktera braće.

Iako smo tijekom jučerašnjeg dana pokušali stupiti u kontakt s djevojkom D. koja je slučaj prijavila policiji kako bi saznali njenu stranu slučaja, ona se do zaključenja izdanja nije javila.

Cijelu priču o uhićenoj braći pročitajte u Jutarnjem listu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:34