UDARAC U LICE

RAZBIO NOS MEDICINARU KOJI MU JE PONUDIO POMOĆ Pijan skrivio prometnu pa na cesti napao djelatnika Hitne

 Elvir Tabaković / CROPIX

Djelatnik Hitne pomoći Z.K. (52) nije ni slutio da će mu slomiti nos osoba koja je sudjelovala u prometnoj nesreći i to nakon što joj je nesebično ponudio pružiti pomoć.

Kako doznajemo, 47-godišnji Tihomir M. s nešto više od jednog promila alkohola u krvi vozio je Renault Megane po zagrebačkom Prilazu baruna Filipovića u subotu oko 17,30 sati. U jednom trenutku prilikom prestrojavanja došlo je do sudara s Opel Astrom koju je vozila jedna Zagrepčanka. Sreća u nesreći je da nitko od njih dvoje nije ozlijeđen te su pokušavali na mjestu događaja "riješiti" prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Nedugo zatim, tom su ulicom naišla sasvim slučajno kola Hitne pomoći iz kojih je izašao 52-godišnji Z.K. i priupitao oboje sudionika sudara jesu li ozlijeđeni i treba li ih pregledati. To pitanje toliko je iziritiralo vidno alkoholiziranog Tihomira M. da se, ničim izazvan, unio djelatniku Hitne u facu te ga udario svojom glavom u nos. Liječnička pomoć djelatniku Hitne pružena je u KB Sestre milosrdnice.

A umjesto mirnim putem, Tihomirovu prometnu problematiku od subotnjeg popodneva na kraju je primorana rješavati policija. Naime, njega su priveli u policijsku postaju na otrežnjenje nakon čega će prekršajno odgovarati zbog vožnje pod utjecajem alkohola i izazivanja prometne nesreće. Biti će i kazneno sankcioniran zbog napada na službenu osobu odnosno na djelatnika Hitne pomoći kojem je nanio teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma nosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:34