VELIKA AKCIJA

Razbijen lanac krijumčara i proizvođača droge vrijedne oko pola milijuna kuna

Kazna prijava podnesena je protiv 36 osoba u dobi od 20 do 51 godine
Laboratorij za proizvodnju droge
 PU Osječko-baranjska

OSIJEK – Oko pola milijuna kuna postigle bi na crnom tržištu različite vrste droga i drugih opijata zaplijenjenih u velikoj policijskoj akciji u koju su bili uključeni policajci iz Osijeka, Zagreba i Splita.

Gotovo godinu dana trajala je kriminalistička istraga kojom je obuhvaćeno bilo više od 90 osoba, a konačan rezultat je zapljena više od četiri kilograma marihuane, više od 17 grama kokaina, preko 70 grama amfetamina, više od 20 grama MDMA (ecstasy) u kristalima, preko 100 komada MDMA (ecstasy), više komada LSD-a, više komada digitalnih preciznih vagi, pištolj sa streljivom, više od 5 kilograma duhana, nekoliko desetaka tisuća kuna, šator s opremom za proizvodnju biljki marihuane s nekoliko biljaka marihuane te laboratorij za proizvodnju amfetamina, MDMA i LSD-a s raznim supstancama u tekućem i praškastom obliku za proizvodnju droga i presom za proizvodnju ecstasyja.

Kazna prijava podnesena je protiv 36 osoba u dobi od 20 do 51 godine zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Pri tome je dvadeset okrivljenika uhićeno, a na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku sudac istrage Županijskog suda u Osijeku je protiv troje okrivljenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponovnog počinjenja kaznih djela.

Tri okrivljenika su od ranije u istražnom zatvoru, dvojica okrivljenika se nalaze na izdržavanju kazne zatvora, dok je za još njih jedanaest raspisana potraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:37