ULJA NA PLATNU

Ravnatelju KBC-a Zagreb ukrali vrijedne slike

 Milivoj Keber / CROPIX

ZAGREB - Ravnatelj KBC-a Zagreb Željko Reiner našao se na udaru provalnika, koji su iz njegove kuće ukrali dva ulja na platnu i jednu grafiku. U noći s nedjelje na ponedjeljak, oko ponoći, kada je cijela obitelj bila kod kuće, provalnici su se uspjeli ušuljati u dom Reinerovih i odnijeti plijen u slikama vrijedan nešto manje od 100.000 kuna.

Obitelj Reiner živi u Ulici Adama Baltazara Krčelića, u blizini Svetog duha. U posljednjih godinu dana u Zagrebu je zabilježen niz provala u kuće poznatih osoba, koje se većinom nalaze na atraktivnim gradskim lokacijama.

Provalnici su tako prošle godine “posjetili” kuću poduzetnika Drage Kamenskog, potom direktora tvrtke Trast na Pantovčaku, a već dva puta opljačkan je i odvjetnik Ljubo Pavasović Visković koji stanuje na Šestinama. Na Zelengaju je meta provalnika bila luksuzna kuća Vladimira Smoleca, većinskog vlasnika Digitela. Posljednja “slavna” žrtva, doduše na području Velike Gorice, bio je saborski zastupnik Stjepan Fiolić.

Iz kuća su lopovi odnosili svašta - gotovinu, kartice, nakit, slike, a nerijetko bi pronašli i ključeve od automobila i odvezli se skupocjenim terencem parkiranim u dvorištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 20:26