USIJANJE SUKOBA

Rat taksista u Kninu: Uzeo pravdu u svoje ruke i ilegalnoj konkurenciji zapalio automobil

Inače, vlasnik zapaljenog Golf-a je Jovan Reljan, vijećnik SDSS-a Gradskog vijeća Grada Knina za kojega se tvrdi da se bavi ilegalnim taksiranjem

KNIN - Dugogodišnji verbalni, na trenutke i fizički sukobi kninskih legalnih taksista i njihove ilegalne konkurencije u petak u ranim jutarnjim satima u ionako rekordno vrućem Kninu prerastao je u usijanje s posljedicom jednog totalno izgorjelog automobila i još jednog koji je u podmetnutom paležu ostao na dvije izgorene gume.

Naime, tamošnji legalni 32-godišnji taksista kojemu je crni čarter definitivno uništio posao, "prokuhao" je i uzeo i pravdu u svoje ruke, ali nažalost i benzin s kojim je riješio problem s nelojalnom konkurencijom, ali i sebi natovario na vrat policiju,vatrogasce i na koncu pravosuđe.

Obračun se dogodio Golubiću nešto priije četiri sata ujutro kada se taksista u mjesto dovezao na svome motociklu.

Izlio je potom iz rezervoara u plastičnu bocu oko tri decilitra benzine koju je prolio po suhoj travi nedaleko od parkiranog konkurentskog Golfa i Audija 80, potpirio i nadao se da će suha nagorjela trava doseći vozila, ali se ista ugasila nakon čega je pojednostavnio stvar, uzeo novine, ubacio ih u Golfa kroz poluotvoreni prozor i zapalio, nakon čega se Golf vrlo brzo pretvorio u plamenu buktinju s posljedicom totalne štete.

Vatra je pri tom zahvatila i obližnji Audi 80 kojemu su izgorjele samo dvije prednje gume.

Inače, vlasnik zapaljenog Golf-a je Jovan Reljan, vijećnik SDSS-a Gradskog vijeća Grada Knina za kojega se tvrdi da se bavi ilegalnim taksiranjem.

Požar su u ranim satima gasili 63-godišnji vlasnik Golf-a, njegov dvije godine stariji sumještanin i polovica još usnulih i mamurnih mještana,te na koncu pristigla policijska ophodnja.

Iako je u naravi u pravu, policija je po službenoj dužnosti protiv taksiste podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu na okolnosti uništenja tuđe stvari kao i Optužni prijedlog Prekršajnom sudu,zbog prekršaja iz zakona o zaštiti od požara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:17