SKANDALOZNO PONAŠANJE

PUSTILI GA NA SLOBODU 'Dr. Pavlović je dijete tukao bičem, žalit ćemo se što mu nije određen pritvor'

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu nije zadovoljno puštanjem na slobodu kontroverznog kiropraktičara dr. Ante Pavlovića nakon ispitivanja, pa najavljuju žalbu na odluku suca istrage da ne prihvati njihov prijedlog da se osumnjičenik pritvori. Pavlovića sumnjče za počinjenje dva kaznena djela, povrede prava djeteta i povrede privatnosti djeteta, pa mu prijeti kazna zatvora od pet, odnosno dvije godine zatvora.

U istrazi je utvrđeno da je krajem kolovoza Pavlović na području Novog Zagreba grubo zlostavljao 12-godišnjaka, odnosno da ga je tijekom tretmana "liječenja" na koji je doveden u pratnji oca i više članova obitelji, u više navrata vrijeđao, ponižavao, prijetio mu, zastrašivao ga i fizički zlostavljao.

- Udarao ga je više puta bičem po stražnjici i desnoj strani lica, tražeći od njega da se pred svima skine i pokaže spolovilo, te je pokušavao skinuti dječakove hlače, snažno ga bacio na pod i ponovo bičem više puta jako udario u predjelu leđa i glave. Dječak je zapomagao, molio oca za pomoć, a osumnjičenik je cijeli tretman "liječenja" snimao video kamerom, a potom video zapis stavio na internetski servis "Youtube", čime je činjenice iz osobnog i obiteljskog života djeteta kao i njegov lik i identitet putem društvene mreže i sustava komunikacije na internetu učinio pristupačnim većem broju osoba - priopćili su iz ŽDO-a Karlovac.

U slučaj su uključeni karlovački stražitelj jer zlostavljani dječak ima prebivalište na području Karlovačke županije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:31