ZLOUPORABA POLOŽAJA

PUNIH OSAM GODINA KRAO ČLANARINE KLUBA Bivši policajac oštetio NK Mihovil za milijun kuna!

76. strana, eps klinca max. velikJutros je istraznom sucu priveden Josko Rogic (21) koji je u noci sa ponedjeljka na utorak palicom pretukao Mislava Marusica nakon cega je ovaj zadobio frakturu lubanje i krvarenje mozga.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Mišković / CROPIX

Branko Novoselić, 60-godišnji Šibenčanin, nekadašnji policijski djelatnik PU Šibensko-kninske na poslovima Odjela za ratne zločine, te aktualni predsjednik i prije toga tajnik nogometnog kluba Mihovil, kazneno je prijavljen od strane svojih donedavnih kolega, za zlouporabu položaja i ovlasti u kontekstu nezakonitosti rada kluba i nastale financijske štete od blizu milijun kuna.

Neslužbeno doznajemo kako je Novoselić "pao" nakon anonimne prijave koja datira skoro više od dvije godine, dok policija službeno navodi kako se isti tereti da je kao čelnik kluba koristeći svoj položaj i ovlast, a s ciljem pribavljanja znatne imovinske koristi, osobnom usmenom odlukom uveo naplatu članarine kluba u gotovini preko trenera mimo poslovnih knjiga.

Takvom naplatom, tvrdi policija, prikupljeno je u vremenu od 2005. -2012. godine svota od 817 920 kuna koje su dobrim dijelom treneri u dogovoru s predsjednikom kluba zadržavali za sebe na ime naknade putnih troškova, dok se čelnika kluba dodatno tereti da je u klupsku dokumentaciju unosio neistinite podatke i sa žiro računa u protoku tog vremena podigao novac u iznosu od 152 174 kune.

- Za kaznenu prijavu doznao sam od novinara i istina je da sam prije više od dvije godine bio ispitivan u kontekstu tada pristigle anonimne prijave. Predsjednik kluba sam dvije godine koliko se sukladno zakonu naplaćuje članarina -kazao nam je Novoselić i naglasio - Nikakvog usmenog naloga od mene nije bilo u kontekstu njihovih sumnji. Znam dobro kako policija funkcionira poglavito na tzv. anonimne prijave. Držim da sam radio ispravno što ću i dokazati ukoliko se protiv mene podigne optužni prijedlog, te ćemo tada transparantno govoriti o jako teškim temama koje bi za neke osobe mogle biti vrlo traumatične.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 00:18