PLJAČKA

PROTUTNJALI HOTELOM Lopovi s aparatom za dekodiranje brava opelješili 9 soba u luksuznoj Olympiji

 Nikša Stipaničev/Cropix

Nakon što su vodički policajci uhitili 30-godišnjeg Poljaka koji je opustošio hotelske sobe hotela Olympia u Vodicama, turisti tek djelomično mogu odahnuti jer se za njegovim pomagačem i dalje intenzivno traga! Istražitelji su utvrdili da je poljski duet odgovoran za 15 krađa od kojih je šest ostalo na pokušaju, a u kojima su nanijeli štetu 13-orici stranih turista i dvojici domaćih.

Inovativna dvojica turista koji su na odmoru na jadranskoj obali odlučili malo i zaraditi radeći stvari s druge strane zakona najviše su si dali truda 27. lipnja u popodnevnim satima kada su protutnjali vodičkom Olympijom.

Provalili su u devet soba koristeći napravu za dekodiranje elektronskih brava. Uspijeli su obiti i sefove iz kojih su ukrali ukupno 4.140 eura, 700 kuna i vrijedan ručni sat.

Uhićenjem jednog od Poljaka pronađen je tek dio ukradenog novca i sat koji je ponosno nosio na ruci, dok je ostatak novca potrošen za smještaj, provod i za bijeg.

Po dovršetku obrade, 30-godišnji poljski lopov predan je pritvorskom nadzorniku, a identitet svog pomagača kako doznajemo, zadržao je za sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:49