POKUŠAJ BIJEGA

PRONAŠLI SMO VOZAČA TAKSIJA KOJI JE PREVOZIO PLJAČKAŠA INVALIDA 'Nisam imao pojma da je upravo opljačkao banku, ponašao se normalno!'

egdje na putu odjednom sam iza sebe primijetio policijske rotirke i zaustavila nas je policija
 Damir Krajač / EPH, facebook

- Vozi prema Ludbregu! - rekla je vozaču Radio taxija Zagreb mušterija koju je u kolicima netko njemu nepoznat dogurao do stajališta za taksiste ispred zagrebačkog hotela Laguna u Kranjčevićevoj ulici. Bio je to Tvrtko Križić (35) zvani Tvrdi, stopostotni invalid koji je malo prije toga opljačkao poslovnicu Erste banke kod Cibonina tornja. Vozač tamnog Kangooa nije imao pojma što je počinila njegova mušterija, upalio je vozilo i krenuo prema Ludbregu.

- Nismo ni stigli do odredišta, negdje na putu odjednom sam iza sebe primijetio policijske rotirke i zaustavila nas je policija. Ne, nije pružao otpor, nisam imao problema u vožnji - kratko nam je rekao taksist kojeg smo na taksi stajalištu u Kranjčevićevoj zatekli u petak oko 13 sati. U policiji je dao iskaz, oduzet mu je novac, petstotinjak kuna, kojima mu je Križić platio vožnju, a sljedeće mušterije već su čekale na stajalištu.

Zagrebačka policija jučer je priopćila da je nad 35-godišnjakom dovršila kriminalističku obradu i predala ga pritvorskom nadzorniku. U trenutku razbojstva koje se dogodilo u srijedu nešto poslije 17 sati bilo je troje službenika kojima je Krivić zaprijetio aktiviranjem ručne bombe. U strahu za život predali su mu 50.000 kuna, a onda je, po svemu sudeći, natjerao zaposlenika banke da ga u kolicima odgura do taksija. No, kriminalistička obrada je utvrdila kako je lagao da ima bombu te je osumnjičen za "lakši" oblik razbojništva, počinjen bez opasnog oružja. Nakon što je ispitan na državnom odvjetništvu, Križić je pušten da se brani sa slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:03