NASILJE MEĐU MLADIMA

Pretučen hiphoper tvorac prosvjednog spota o Slavonskom Brodu

Mladi hiphoper iz Slavonskog Broda Darko Mrvelj Mrlle (19) pretučen je u nedjelju oko 4 sata ujutro u naselju Slavonija I u Slavonskom Brodu.

Dogodilo mu se to samo nekoliko sati nakon što je na internetu premijerno prikazan njegov spot za pjesmu “Truju nas”, posvećenu recentnom zagađenju zraka u Slavonskom Brodu kao posljedici otpadnih plinova iz Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu.

Mladića je na povratku kući iz noćnog života sustigla skupina od 10-ak njegovih vršnjaka i, prema njegovim riječima, iz čista mira fizički nasrnula na njega. Mladi hiphoper u napadu je dobio više udaraca po glavi i tijelu, zbog čega ima masnicu ispod oka, rasječenu i otečenu usnu, natučen prst na ruci te bolove po cijelom tijelu.

Mrlle i njegova obitelj ne žele vjerovati da napad ima bilo kakve veze s njegovim autorskim radom i društvenim djelovanjem, nego da je i ovdje riječ samo o još jednom slučaju vršnjačkog nasilja.

Nisam ih nikad vidio

- Mislim da to nema veze jedno s drugim, ali više od fizičkih ozljeda koje sam pretrpio boli me činjenica da mi se to dogodilo upravo u noći kad sam bio sretan zbog svog prvog spota koji smo realizirali i pustili u eter. Osobito jer je riječ o pjesmi koja ukazuje na veliki problem koji mi u Brodu imamo - rekao je Mrlle, koji nije odmah nakon napada zatražio liječničku pomoć, misleći da ozljede nisu takve prirode. Dapače, strahujući da ponovno ne naiđe na napadače, odlučio je ostati kod prijatelja u naselju Slavonija I, gdje je bio sve do podneva, a onda je, kada su bolovi postali jači, o svemu obavijestio obitelj i potražio liječničku pomoć.

- Ne znam tko su bili ti dečki. Nikada ih prije nisam vidio, ali siguran sam da su bili otprilike moje dobi. Vraćao sam se kući i samo sam odjednom čuo da mi netko prilazi. Okrenuo sam se i vidio ih, a onda nastavio svojim putem kada je jedan od njih doviknuo: ‘Okreni se’. U tom su trenutku već bili stigli do mene i počeli me tući. Spasilo me to što su vrlo brzo iz drugog smjera naišli neki drugi dečki, koji su vidjevši što se događa povikali, a ovi što su me napali pobjegli su u smjeru kolodvora - prepričao nam je mladić trenutke koje što prije želi zaboraviti.

Motiv u pjesmi?

Mrlle inače piše socijalno-politički angažirane pjesme. “Truju nas” je napisao prije godinu dana, a nedavno je završeno snimanje i montaža spota, koji je su radili protekla tri mjeseca. Mladić je pjesmu izveo i na prosvjednom skupu protiv zagađenja u Slavonskom Brodu 31. listopada ove godine, a u subotu, 10. listopada, spot je premijerno prikazan na internetu.

Nakon što su ga pustili, otišao je u grad sretan i ponosan na svoj uradak, a vratio se s ozljedama. Policija će utvrditi je li napad povezan s tim ili je riječ o sve prisutnijem slučaju nasilja među mladima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:30