TUŽAN KRAJ

Preminuo dječak (7) kojeg je u petak u Bijelom Brdu na zebri udario automobil

OSIJEK - Dječak u dobi od sedam godina iz Bijelog Brda preminuo je KBC-u Osijek dva dana nakon što je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak poslijepodne oko 16,50 sati u Bijelom Brdu. Nesreća se dogodila na pješačkom prijelazu preko glavne ceste u ovom mjestu nedaleko Osijeka, kada je na dječaka naletio osobni automobil Citroen Xsara Picasso, kojim je upravljao 55-godišnjak iz susjednog mjesta Sarvaš.

- Vozač se nije približavao pješačkom prijelazu brzinom kojom ne bi ugrozio pješake, odnosno kojom bi mogao zaustaviti vozilo kako bi ih propustio - izjavila je glasnogovornica osječke policije Ivana Delaš.

Dječak je nakon nesreće prevezen u KBC Osijek, gdje su se liječnici borili za njegov život, no ta je bitka na žalost izgubljena u nedjelju oko 17 sati. Vozač nije bio alkoholiziran, a protiv njega će biti podnesena kaznena prijava. Na području Osječko-baranjske župnije u prvih šest mjeseci ove godine poginulo je 11 osoba, što je za dvije više u odnosu na isti period prošle godine. Od 11 smrtno stradalih u ovoj godini troje su bili pješaci, sedmero vozači, a jedan suputnik u vozilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:34