OSVETA U KARLOVCU

Preko lažnog profila na Facebooku namamili i premlatili lakovjernog mladića

Početkom siječnja 21-godišnjak je izvukao preklopni nožić na grupu vršnjaka. Odlučili su ga pretući palicama i bokserima. Karlovčanina su od težih povreda spasili slučajni prolaznici koji su vikali i prijetili policijom
 SIPA

KARLOVAC - Internet i društvene mreže koje on nudi uzele su za žrtvu 21-godišnjaka iz Karlovca koji se preko Facebooka dogovorio za susret s atraktivnom vršnjakinjom. Ništa ne sluteći, mladić se spremio za susret kod Ekonomske škole. Potencijalno divna večer pretvorila se u pakao kada su pred njega izjurila petorica maskiranih bandita s palicama u rukama i pretukla ga nasred ceste.

Zagrizao Larinu udicu

Srećom, prošao je samo s lakšim ozljedama, no dogovore preko Facebooka vjerojatno će neko vrijeme izbjegavati. Kako zasad stvari stoje, profil atraktivne djevojke skrojili su njegovi napadači kako bi ga namamili u park i pretukli ga iz osvete za prijašnji sukob u kojem nitko nije stradao.

Facebook obračun dogodio se prije desetak dana u centru grada. Ratoborni mladići maskirani u crno, s kapuljačama na glavi i rukavicama na rukama nosili su boksere te metalne šipke i cijevi, silovito su nasrnuli na mladića, ali se ubrzo i razbježali nakon što su se slučajni prolaznici uzvikali i zaprijetili im policijom.

Pretučeni mladić te je večeri 17. siječnja došao pred Ekonomsku školu očekujući da će se upoznati sa zgodnom Karlovčankom Larom koja mu je preko društvene mreže Facebook poslala zahtjev za prijateljstvom te mu dala naslutiti da ustvari želi i nešto više od toga.

Lakovjerni mladić zagrizao je udicu ni ne sluteći da iza profila prelijepe Lare ustvari stoji ekipa koja mu je svega nekoliko dana kasnije umalo došla glave.

Motiv za napad policija i obitelj napadnutog vidi u događaju od 9. siječnja, kada se mladić sukobio s grupom vršnjaka na koje je ispred jednog fast fooda u staroj karlovačkoj Zvijezdi potegao preklopni nožić.

Ta ga je ekipa, kako doznajemo, prijavila policiji koja je utvrdila da je pod utjecajem alkohola te ga privela u postaju zbog remećenja javnog reda i mira. Dalje se, čini se, sve odvijalo kao na filmu.

Napadači još na ulici

Uvrijeđeni mladići kreirali su lažni profil na Facebooku, kontaktirali njihova “napadača” ispred fast fooda te ga namamili na spoj pred školu, gdje ga je umjesto ljepotice i poljubaca dočekala maskirana banda i batine.

- Zasad nemamo više informacija o točnim okolnostima i identitetu napadača, no nastavljamo s kriminalističkim istraživanjem u ovom slučaju - rekli su u policiji.

Da mladić nije završio u hitnoj kirurškoj ambulanti, odakle je o svemu obaviještena i policija, vjerojatno ovaj slučaj ne bi ni isplivao na vidjelo. Policija još nije uhvatila mladiće koji su preko Facebooka organizirali sačekušu za vršnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:31