OBRAČUN PROTIV NARKO MILJEA U REGIJI

PREDSTAVLJENI REZULTATI AKCIJE USKOK-a Istražni zatvor za 12 Hrvata! Zaplijenjena droga vrijedna 5,5 mil. kn

Cijela akcija odigrala se u četiri države - Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.
Zagreb, 120413.USKOK.U medjunarodnoj akciji Setac uhicen je veci broj krijumcara droge.Na fotografiji: privodjenje jednog od uhicenih.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - U međunarodnoj policijskoj akciji razbijanja regionalnog narko lanca privedena je ukupno 51 osoba osumnjičena za udruživanje i krijumčarenje opojne droge, izvijestili su danas na konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije u Zagrebu predstavnici policija Hrvatske i Republike Srpske.

U Hrvatskoj je uhićeno 10 hrvatskih državljana i jedna hrvatska državljanka, te dvoje državljana Srbije, dok je jedan hrvatski državljanin u bijegu.

FOTO: SPECIJALCI NA ULICAMA ZAGREBA I DUBROVNIKA U tijeku velika međunarodna akcija: Uhićeno 50 dilera!

USKOK je pokrenuo istragu protiv 15 osumnjičenih, od kojih su tri osobe od ranije u istražnom zatvoru. Cijela akcija uhićenja i pretraživanja odigrala se u četiri države - Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Uhićeni u Hrvatskoj prijepodne su bili na ispitivanju u zgradi USKOK-a.

"Istražna sutkinja je u cijelosti prihvatila prijedlog USKOK-a i protiv 12 privedenih određen je istražni zatvor", izjavio je zamjenik ravnatelja USKOK-a Slobodan Šašić.

Osumnjičenici su uhićeni na području Dubrovnika, na zagrebačkom i splitskom području. Uhićeni su i organizatori kriminalne skupine - jedan na području Sarajeva, a drugi jučer u Dubrovniku, izvijestio je Hrvoje Neusidl, voditelj Odjela kriminaliteta droga PU dubrovačko-neretvanske.

Višemjesečno kriminalističko istraživanje, kodnog naziva Gladius, rezultiralo je zapljenom 376 kg marihuane i 523 grama heroina, a uz drogu u prostorima osumnjičenih pronađeni su pištolji, plastični eksploziv, ručne bombe i samostreli.

Akcija se provodila na području više policijskih uprava u Republici Hrvatskoj u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, a samo u Hrvatskoj zaplijenjeno je 17,4 kg marihuane i 523 grama heroina.

Vrijednost zaplijenjene droge u Hrvatskoj na ilegalnom narko tržištu kreće se oko 340.000 kuna, a ukupna vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom narko tržištu kreće se oko 5,5 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 17:33