FANTOMSKA ASTRA

PREDAO SE VOZAČ KOJI JE UBIO MLADIĆA Stezao se obruč, za sobom je ostavio previše dokaza

Policija nakon nesreće koja se dogodila prošle subote u 22.30 u Novoj Subockoj intenzivno traga za bjeguncem i moli pomoć građana

SISAK - Otkriven je vozač koji je prošle subote u mjestu Nova Subocka svojim automobilom usmrtio 25-godišnjeg Elvisa Jovanovića, te pobjegao s mjesta nesreće. Zbog sumnje da je počinio kaznena djela 'Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu' i 'Nepružanje pomoći', policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim muškarcem područja Kutine.

Za vozačem i vozilom policija je bila pokrenula opsežnu potragu, te je zatražila i pomoć građana. Policijski službenici su traženi automobil pronašli na području Kutine te je na njemu obavljeno prometno i tehničko vještačenje.

Vlasnik automobila je u srijedu, 15. lipnja, po savjetu odvjetnika sam pristupio u Policijsku postaju Novska kada je i uhićen. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 38-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Policijska uprava sisačko-moslavačka zahvalila je svim građanima koji su putem telefona, e-maila ili osobno dali korisne informacije u vezi identificiranja nepoznatog vozača i vozila. Pomoć građana doprinijela je njihovom otkrivanju te se i ubuduće nadaju dobroj suradnji s građanima, stoji u priopćenju PU Sisačko-moslavačke. Kako doznajemo policija je automobil pronašla još u utorak, ali ne i vozača koji se skrivao od policije. Policija je znala njegov identitet i tražila ga, no on je u Policijsku postaju Novska došao sam, svjestan da se neće moći još dugo skrivati.

Kako smo doznali u PU sisačko-moslavačkoj, utvrđeno je da je vozač, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, prešao vozilom na suprotni prometni trak, gdje je udario u 25-godišnjaka koji je stajao uz zaustavljeni automobil i popravljao svjetlo. Mladić je poginuo na mjestu nesreće, a tragediji su svjedočili njegova trudna djevojka i otac koji su sjedili u vozilu. Krivac za nesreću tada se bez zaustavljanja dao u bijeg.

U policiji smo doznali da se poginuli Elvis Jovanović na prometnici nalazio s lijeve strane zaustavljenog osobnog automobila požeških oznaka, kojim je upravljao prije izlaska iz vozila, te da je popravljao prednje lijevo svjetlo.

Od siline udarca odbačen je na kolnik te je zadobio ozljede od kojih je na mjestu događaja preminuo. Smrti sina svjedočio je njegov otac Stevo, koji je bio u automobilu zajedno s Elvisovom trudnom djevojkom. Elvis Jovanović je iz naselja Kaniška Iva kod Garešnice, a išli su Elvisovoj sestri u Gradišku.

Vozač koji je usmrtio Jovanovića za sobom je ostavio dokaze koji su policiju uputili na marku i tip vozila. Na mjestu nesreće pronađeni su razbijeni dijelovi fara i retrovizor automobila kojim je Elvis udaren, te je ustanovljeno kako je vozač u bijegu vozio srebrnu Opel Astru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 05:27