U PAKLU PROSTITUCIJE

POZNATI SVODNIK OSTAJE IZA REŠETAKA Ljubavnici (50) našao 300 klijenata

split,280406prvooptuzeni za svodnistvo marijan kiprijanovskisnimio:jakov prkic-crn-
 Arhiva/CROPIX

Nakon što je prije četiri dana uhićen i priveden na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zbog trgovine ljudima, 51-godišnji Marijan Kiprijanovski s prebivalištem na otoku Krku, završio je u istražnom zatvoru na Bilicama zbog opasnosti od ponavljanja djela, piše Slobodna Dalmacija.

Preko svog odvjetnika Borivoja Miloševića, Kiprijanovski je ponudio sudu jamčevinu od 150 tisuća kuna da se brani sa slobode, no sudac istrage Mlađan Prvan odbio je zahtjev.

Kiprijanovskog se tereti da je 50-godišnjakinju uvukao u “mrežu prostitucije” tako što je krajem 2013. godine na Krku iskoristio činjenicu da je ona imala problema s depresijom te da se bojala ljudi jer je iznenada ostala bez supruga i zato što je bila žrtva razbojničkog prepada.

Kiprijanovski se s nesretnom ženom počeo intenzivno družiti, kupovao joj je odjeću i vodio je na večere. Stekla je u njega neograničeno povjerenje i čak se izgleda i zaljubila u njega pa su postali i ljubavnici. No, oboje su se našli u financijskim problemima pa su se dogovorili da se ona počne prostituirati.

Kako je Kiprijanovski već i prije imao “iskustva” s podvođenjem, ponudio je 50-godišnjakinji savjete kako se oglašavati i u kojim medijima te joj je pružao fizičku zaštitu dok je ona opsluživala klijente po unajmljenim stanovima, apartmanima i hotelskim sobama na području Splita te Pule i Rijeke. Klijenti su plaćali od 300 do 600 kuna, ovisno da li se radilo o klasičnom ili oralnom seksu.

Kad je vidio da je posao dobro krenuo, Kiprijanovski je svojoj žrtvi govorio da i dalje nastavi s radom jer da mu i dalje treba novac, a kako je ona očito bila zaljubljena u njega i sve bi učinila za njegovu naklonost, iskoristio ju je da podigne dva kredita. Tako je prvo podigla šest tisuća eura, a potom u drugoj banci i kredit od deset tisuća eura.

Prema kaznenoj prijavi podnesenoj protiv Kiprijanovskog, njegova je “štićenica” u razdoblju od studenog 2014. godine do veljače ove godine, dakle u samo četiri mjeseca, odradila čak oko 300 različitih klijenata i na taj je način zaradila najmanje 200 tisuća kuna koje je, naravno, zadržao Kiprijanovski. Prilikom uhićenja u četvrtak poslijepodne na Bačvicama kod njega su policijski istražitelji pronašli i oduzeli oko 170 tisuća kuna, nešto više od tri tisuće eura te 200 američkih dolara, kao i dva mobilna telefona. Kiprijanovski se na ispitivanju branio tvrdeći da je teško bolestan i da mu je trebao novac za liječenje jer pije puno lijekova, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 18:00