'ISPEGLAO' 9.000 KUNA

Poštar ukrao karticu pa kupio odjeću, benzin...

Dosad nikad kazneno prijavljeni poštar umjesto da dostavi bankovnu kreditnu karticu jednom od građana koji su u njega već godinama imali povjerenje, 12. lipnja karticu je prisvojio
Zagreb, 240309.Zgrada Hypo banke.Ilustracija za poslovanje u bankama snimljena u Hypo banci na Slavonskoj aveniji. Na slici: koristenje bankomata.Foto: Sasa Midzor Sucic / CROPIX
 Saša Midžor Sučić / CROPIX

ZAGREB - Poštar sa zagrebačke Trešnjevke Damir P.(43) okaljao je obraz i profućkao karijeru krađom tuđe kreditne kartice koju je 'peglao' na različitim mjestima i oštetio pravog vlasnika American kartice za 9000 kuna.

Nešto više od dva mjeseca trebalo je policajcima da rekonstruiraju misteriozni nestanak kartice, a potom i njezino korištenje, nakon čega su pokucali na vrata 43-godišnjeg pismonoše, inače marljivog djelatnika Hrvatskih pošta , kojeg su u konačnici kazneno prijavili za povredu tajnosti pisama i pošiljaka, krivotrovenje isprava i računalnu prijevaru.

Kako doznajemo, dosad nikad kazneno prijavljeni poštar umjesto da dostavi bankovnu kreditnu karticu jednom od građana koji su u njega već godinama imali povjerenje, 12.lipnja karticu je prisvojio i odlučio ju zlorabiti po Zagrebu i rodnoj Velikoj Gorici.

U nekoliko si je navrata kupio odjeću, a istu je koristio i na benzinskoj crpki te u jednoj osiguravajućoj kući kojom si je platio autoosiguranje. Na tuđi račun počastio se za preko 9000 kuna, no kratko je trajao njegov mir obzirom da je dva mjeseca kasnije završio u policijskim lisicama, a potom i u rukama pritvorskog nadzornika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:58