BUS IZBJEGAVAO AUTO

'POMOZITE, ZOVITE HITNU!' Panični krikovi putnika ZET-ova autobusa koji se zabio u stup, ozlijeđeno 38 ljudi

Na mjesto događaja stigle su ekipe hitne pomoći kako bi zbrinule unesrećene ljude
 Ranko Šuvar/Cropix

>>> NOVO 13:00 U nesreći ZET-ovog autobusa u ponedjeljak ujutro na križanju Slavonske Avenije i Servisne ceste ozlijeđeno je 38 osoba, a prema prvim neslužbenim podacima nitko nije u životnoj opasnosti.

Većini ozlijeđenih, kako se doznaje po zagrebačkim bolnicama, pomoć je pružena u KBC-u Zagreb i Traumatološkoj klinici, dok je dio zbrinut u KB Dubrava i Merkur. Prema prvim neslužbenim podacima nitko nije u životnoj opasnosti, a iz bolnica se čekaju izvješća o vrstama ozljeda.

U zagrebačkoj policiji kažu da je očevid u tijeku i da će se više informacija o nesreći znati po njegovu završetku. Dodaju da je promet na mjestu nesreće normaliziran nešto prije 12 sati. (H)

------------------------------

ZAGREB - Najmanje 20-ak putnika ZET-ova autobusa je ozlijeđeno, od kojih nekolicina teško, u prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 8,20 sati na križanju zagrebačke Slavonske avenije sa Servisnom cestom​. Autobus linije 216 koji prometuje na relaciji Kvaternikov trg-Resnik-Ivanja Reka, završio je u rasvjetnom stupu i to nakon što je navodno pokušavao izbjeći sivi Suzuki virovitičkih registarskih oznaka, a kojim se sa sporedne ceste kod trgovačkog centra Mandi, prema pričanju svjedoka, vozačica uključivala na spornu cestu.

Potvrdio je to, prema prvim informacijama, i glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Vozač autobusa prema prvim je informacijama pokušao izbjeći sudar s osobnim vozilom koje se sa sporedne ceste uključivalo na Servisnu. Autobus je pritom udario u stup javne rasvjete. U tijeku su intervencije hitne medicinske pomoći te očevid prometne policije, a na terenu su i interventne ekipe ZET-a​ - rekao nam je​ ​Tomislav Jurić.

Svjedoci tragedije su još ispričali kako vozačica najvjerojatnije nije poštivala pravo prednosti pa je automobilom udarila u bočnu stranu autobusa.

Na mjestu nesreće nastali su šok i panika.

- Pomozite! Molim vas pomozite! Zovite Hitnu, nekima je ljudima loše - izvikivali su panično putnici iz autobusa. Kolima Hitne pomoći ozlijeđeni su prevezeni u više zagrebačkih bolnica na sanaciju ozljeda.

Broj ozlijeđenih i što je točno dovelo su sudara doznat će se nakon policijskog očevida koji je u tijeku.

Pogledajte fotogaleriju

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:37