DIVLJAO PO CESTI

POMAHNITAO VOZAČ U ĐAKOVU Drogirani 27-godišnjak autom udario policajce koji su ga zaustavili, a onda bježao po gradu

 Boris Kovačev/CROPIX

ĐAKOVO – Nevjerojatnu sreću imala su dvojica đakovačkih policajaca koje je u petak navečer dok su obavljali svoju dužnost obijesni 27-godišnjak pod utjecajem droge udario svojim automobilom.

Policajci su ga zaustavili na raskrižju u đakovačkom naselju Sjever i kada su krenuli pješice prema vozilu, 27-godišnjak je ubacio u brzinu i pokrenuo vozilo pri čemu je jednog policajca udario prednjim krajem automobila ulijed čega je ovaj pao na tlo, dok je drugoga bočnim krajem automobila udario u predjelu noge, a onda je još udario i u parkirano policijsko vozilo te pobjegao.

Policajci su odmah pozvali pomoć, pa su se njihove kolege dale u potjeru za odbjeglim i pomahnitalim vozačem, dok je njima pružena liječnička pomoć pri čemu su, na sreću, obojici utvrđene samo lakše ozljede. Mladić koji ih je pokušao pregaziti, pak, nastavio je svoju suludu vožnju đakovačkim ulicama pri čemu je prolazio kroz raksrižja dok je na semaforu bilo crveno svjetlo i ulazio u suprotnom smjeru u jednosmjerne ulice, pa je prava sreća da pri tome nije izazvao još veće zlo.

Nedugo nakon bijega policajci su ga pronašli, a nakon što je priveden utvrđeno je da je bio i drogiran. S njim je u vozilu bio i 28-godišnjak, a obojica su privedeni pritvorskom nadzorniku. Dobili su prijave za kazneno djelo prisila prema službenoj osobi, a 28-godišnjak i za obijesnu vožnju.

Kad je riječ o prisili prema službenoj osobi zakon kaže da osoba za to može dobiti od 1 do 8 godina zatvora ako je time doveo u opasnost život i tijelo službene osobe ili joj je nanesena tjelesna ozljeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:25