PRONAĐENE I RAY BANKE

POLICIJSKI ULOV NA BAJAKOVU Ilegalci u Hrvatsku pokušali ući krijući se u pošiljci juneće slane kože

 Cropix

BAJAKOVO - Carinici graničnog prijelaza Bajakovo sa srijede na četvrtak imali su pune ruke posla. Rezime aktivnosti je razbijanje šverca ilegalaca i zapljena 200 komada sunčanih naočala marke Ray Ban!

Prvi "udar" bio je u ranim jutarnjim satima srijede tijekom provedbe redovnih mjera carinskog nadzora teretnog prometa na ulazu u Lijepu našu. Carinski i veterinarski inspektori su "nanjušili" da teretnjak iz Republike Srbije krije tajne. Vozač, također sa srbijanskom putovnicom, pokazivao je da nešto skriva. Opravdano se znojio jer su inspektori detaljno pregledali teretnjak i ugledali među junećom slanom kožom prijavljenoj u provoznom postupku i trojicu ilegalaca - dvoje Sirijaca i jednog Indijca koji su za par stotina eura pokušali prijeći granicu i domoći se Zapadne Europe.

Ilegalcima je ometena daljnja putešestvija te su ih preuzele nadležne institucije.

Burno je bilo i sat vremena nakon ponoći u četvrtak kada je na teretni ulaz Bajakova stiglo prazno teretno vozilo makedonskih nacionalnih oznaka za čijim je upravljačem sjedio 45-godišnji Makedonac.

-Nemam ništa za prijaviti - odgovorio je carinicima na upit makedonski kamionđija uporno skrećući pogled. Opravdano su i ovoga puta posumnjali u istinitost njegove tvrdnje pa su carinici 'okrenuli' teretnjak i ugledali u prednjem dijelu priključnog vozila u prostoru za dodatnu opremu, vrećicu prepunu sunčanih naočala. Čak 200 komada popularnih 'raybanki' mu je oduzeto, a protiv vozača je podnesen optužni prijedlog zbog kršenja carinskih propisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:19