BACILA SE U RIJEKU

POLICIJA, VATROGASCI I HGSS TRAGAJU ZA ŽENOM PO KORITU RIJEKE Onima koji su je zadnji vidjeli rekla je 'Nema druge nego da skočim u Savu'

 Ranko Šuvar/EPH

Već treći dan bezuspješno traje intenzivna potraga za nestalom Šteficom Čop (69) koja se, prema prvim informacijama prikupljenim na terenu, navodno bacila u rijeku Savu kod zagrebačkog Mosta mladosti.

Nesretnoj ženi svaki trag se izgubio u nedjelju ujutro kada je izašla iz stana na Malešnici te na neutvrđen način stigla do Toplane uz nasip. U vrijeme nestanka žena je na sebi imala crnu jaknu s kapuljačom te krznom po rubu, crne hlače i cipele te bež vunenu kapu.

Neki od građana koji su ju vidjeli, na društvenim mrežama su posvjedočili kako je djelovala izgubljeno dok je hodala nasipom, a nekima od njih je navodno rekla: ‘Nema druge nego da skočim u Savu’.

Od trenutka prijave da je nema, na noge su se osim zagrebačkih policajaca i vatrogasaca, digli pripadnici HGSS-a te Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Rijeka je pretraživana vizualno i pomoću sonara kojim je upravljao operater iz Hrvatskog restauratorskog zavoda. Potraga se proširila nizvodno od toplane no izrazito je teška zbog rastućeg vodostaja i mutne vode kao i plutajućih trupaca koji itekako, iz sata u sat, dodatno otežavaju vožnju po rijeci. Gdje je Štefica Čop, nitko ne zna kao što se ni ne zna je li doista skočila u hladnu rijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 03:00