AKCIJA U BARANJI

Policija upala u kuću kontroverznog šefa Općine Čeminac: Uhićeni Zlatko Pinjuh, partnerica i sinovi

U mjestu Grabovac u tijeku je policijski pretres kuće Zlatka Pinjuha, načelnika Općine Čeminac, koji je navodno i uhićen

Zlatko Pinjuh/Arhivska fotografija

 Vlado Kos/Cropix

U baranjskom mjestu Grabovac u tijeku je policijski pretres kuće Zlatka Pinjuha, načelnika Općine Čeminac. Jedna je osoba navodno već uhićena i privedena u PU osječko-baranjsku, a riječ je o akciji USKOK-a kojom je obuhvaćeno više osoba.

Kako javlja Dnevnik.hr, prema neslužbenim informacijama, uhićen je načelnik Pinjuh, njegovi sinovi i načelnikova partnerica, inače šefica računovodstva u Općini te ravnateljica dječjeg vrtića u Čemincu.

Pinjuhov odvjetnik Hrvoje Grubeša izjavio je u četvrtak Hini kako je ujutro dobio poziv od Policijskog nacionalnog Uskoka da se u kući njegova klijenta provodi pretraga te da je, prema trenutnim saznanjima, istragom obuhvaćeno više osumnjičenih osoba, a o pojedinostima će više znati tijekom dana ili sutra.

Podsjetimo, protiv Pinjuha je još u siječnju prošle godine podignuta USKOK-ova optužnica da je skupa sa sa svojim sinovima Markom i Ivanom te Marijom Kraljem, predsjednikom Općinskog vijeća Čeminca, Josipom Crnčanom, višim referentom za komunalnu infrastrukturu u Općini i Markom Drmićem, direktorom tvrtke Komunalno oštetio općinski proračun za 231.217,41 kunu te općinsku komunalnu tvrtku Komunalno za 28.535,67 kuna.

Oko Pinjuha je proteklih godina bio čitav niz kontroverznih odluka koje je donosio na području Općine Čeminac, od subvencioniranja stambenih kredita za mještane Općine, među kojima su korisnici bili i on i njegovi sinovi, preko sufinanciranja troškova prijevoza učenika i studenata u koje je bio uključen i jedan od njegovih sinova.

Obje te odluke predmet su već spomenute optužnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:56