NIJE PREŠAO GRANICU

Policija uhitila i drugog pljačkaša banke u Slavonskom Brodu. Imao je tri prostrijelne rane

Zbog teških je ozljeda hitno prevezen u bolnicu i nije pružao nikakav otpor
 Danijel Soldo / CROPIX

SLAVONSKI BROD - Sinoć oko 19 sati na Graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu uhićen je Ivan Dešić, osumnjičen da je 12. svibnja s Andrijom Kljaićem pokušao opljačkati slavonskobrodsku Poslovnicu PBZ-a .

Ivana Dešića u Slavonski Brod je dovezao odvjetnik Zoran Matajić, koji ga je preuzeo u jednom mjestu iza Bosanskog Broda. Dešić se želio predati i policija je o svemu unaprijed obaviještena.

- Policija je vrlo korektno postupala prema mom branjeniku koji je odvezen u slavonskobrodsku bolnicu na pregled, a potom u Svetošimunsku bolnicu u Zagreb - kaže odvjetnik Matajić.

Pri tome je naglasio da je njegov branjenik zauzeo pokajnički stav, i iskazao punu spremnost za suradnju s policijom ali trenutno zbog svog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi nije u stanju to iskazati.

Protiv Dešića je podnesena kaznena prijave zbog pljačke, u kojoj je teže rane zadobio Andrija Kljajić,drugi pljačkaš, a ozlijeđena su i dva policajca - a Županijski sud za njim je raspisao potragu. Za razliku od svoga sudruga Kljajić koji se osam godina skrivao u Republici Srpskoj, izbjegavajući hrvatsko pravosuđe i odlazak na desetogodišnje izdržavanje zatvorske kazne zbog pljačke Poslovnice PBZ-a (opet) u Oriovcu (prosinac 2002.), Dešić je živio u Slavonskom Brodu, a tek nakon pljačke i ranjavanja od prije tjedan, sklonište je potražio u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini.

Time se potvrđuju ranija nagađanja kako se pljačkaši, nakon obavljenog posla, sklanjaju „preko Save“ te da bi u RS trebalo tražiti pljačkaše koji su u posljednje vrijeme izvršili više pljački na području Slavonskog Broda i drugih pograničnih mjesta. Najvažnije je opljačkati i s plijenom doći do Save.

Ostalo je stvar tehnike, odnosno pomagača u bijegu preko rijeke Save. Time se može objasniti i činjenica da većina razbojnika nakon pljačke nestane poput duhova. No, da li se radi o organiziranoj bandi ili zločinačkoj skupini, odnosno „solerima“ za sada se samo nagađa, a policija ako i ima neke pouzdane podatke u interesu istrage drži ih za sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 13:53