NESTALA PR AGENTICA

Policija traži tijelo na imanju bivšeg dečka narkomana

Stan Martine Horvat (28) na Laništu je zapečaćen, ispitano je 150 osoba, a policija koristi Facebook. Martinin brat uvjeren je da ju Saša Leskovčanin nije ubio, usprkos tome što je promjenjiva raspoloženja, ljubomoran i sklon agresiiji
 Facebook

ZAGREB - Srce mi govori da je moja sestra još živa i da će se javiti odnekuda, kroz suze je projecao Boris Horvat, brat nestale PR agentice kojoj se prije deset dana izgubio trag. Dok brat pokušava sve da putem Facebook potrage i drugim kanalima dođe do ikakva traga, okrutna istina događa se dva kilometra jugoistočno od stana u kojem je Martina posljednji put viđena.

Brat brani dečka

Ljudi iz interventne policije češljaju teren oko ranča Martininog bivšeg dečka Saše Leskovčanina u potrezi za njezinim tijelom i tepihom koji je nestao iz stana na trećem katu u Laništu 13a.

- To što tepiha nema u stanu može značiti da je bio dotrajao i da su ga jednostavno bacili. Saša sigurno nije ubio moju sestru. On je pomalo čudan, imao je problema s drogom, imao je ljubomorne ispade, znao je i udariti Martinu, ali nije ju ubio, znam to pouzdano. Rekli su mi u policiji da ga više ne sumnjiče za ubojstvo. Trebao je ići na poligraf, ali nije mogao jer koristi lijekove. Pa, on me osobno nazvao u ponedjeljak, trećeg dana Martinina nestanka i pitao me je li ona samnom i mamom u Vukovaru - sjeća se brat Boris prvog saznanja da mu je sestra nestala.

Subotnji telefonski poziv na koji je umjesto Martine odgovorio Saša, navodno je uzrokovao još jednu svađu. Martina Horvat provela je cijelu veljaču i početak ožujka u Francuskoj. Brat tvrdi da je bila kod nekoliko prijatelja iz Vinkovaca koji tamo imaju kliniku za estetsku kirurgiju. Ne zna odakle joj novac za sve što je imala. Posljednjih mjeseci često je kontaktirala s Tamarom Roglić, s kojom je čak radila kao model na nekim revijama. Na pitanje javlja li se poznata manekenka i pomaže li u potrazi, brat Boris odgovara negativno. Zajedno s dečkom Sašom Martina je imala Fiat Punto. Automobil je trenutačno na vještačenju, a stan na Laništu zapečaćen je nakon očevida. Martinina prijateljica Daniela Pap posljednja je bila s njom. Na dan nestanka fenirala joj je kosu.

Posljednja poruka bratu

Posljednju poruku na Facebooku poslala je bratu u subotu u 15.07 sati. Poruka glasi “Leti, buraz, leti!”. Brat zna što je to trebalo značiti, no radi se o nečemu osobnom, o čemu nije htio razgovarati. Inače, policajci su se u obradi interesirali za Martinin pasword na Facebooku i očito je da nadgledaju komunikaciju koja se odvija na grupi formiranoj zbog potrage. U sklopu istrage ispitano je 150 osoba.

Bio je grub i prema bivšoj djevojci

Saša Leskovčanin prošle srijede mirno je u sudnici Županijskog suda u Zagrebu primio osuđujuću presudu za posjedovanje droge i oružja. Sudac Siniša Pleše izrekao mu je kaznu od dvije godine i deset mjeseci zatvora.

Bivši pripadnik HV-a, koji je bolovao i od PTSP-a, a 2007. godine radio na razminiranju u Sudanu, u tom je trenutku već znao da njegove djevojke Martine Horvat nema od subote 13. ožujka.

Osim Leskovčanina osuđena je i njegova djevojka Leonora Petrić-Glavaš, i to na dvije i pol godine zatvora zbog posjedovanja 16 grama kokaina i oko 44 grama marihuane.

Leskovčanin je osuđen i zbog posjedovanja kalašnjikova sa streljivom, bombe, kilograma eksploziva Danubita 2, 280 grama plastičnog eksploziva te tri mombe, kapisle.

Tijekom istrage Leonora Petrić-Glavaš tvrdila je da joj je tijekom veze Leskovčanin prijetio pištoljem i bio grub prema njoj, a na suđenju je to opovrgnula.

Svjedočila je Leskovčaninova bivša supruga koja je rekla kako se on brine o njihovo dvoje djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. kolovoz 2024 06:38