RAZBOJSTVO U DUBRAVI

POLICIJA RIJEŠILA PLJAČKU IZ 2012. Uhićena žena (42) koja je plastičnim pištoljem orobila banku i ukrala 360.000 kuna

ZAGREB - Što je „pritisnulo“ 42-godišnju Andreju Š. da opljačka u kolovozu 2012.godine poslovnicu Splitske banke na zagrebačkoj Aveniji Dubrava, nije poznato. Policija je nakon 20 mjeseci uspjela razriješiti pljačku 'tešku' 360 tisuća kuna odrađenu s plastičnim pištoljem, ali novcu, kako je bilo i za očekivati, nema traga.

Andreja je žena visine 170 centimetara i srednje tjelesne građe koja je sa crnom perikom do ramena, odjevena u crne hlače te sa dioptrijskim naočalama, krenula tog sparnog 18.kolovoza oko 10 sati svojom Opel astrom prema odabranoj meti.

Vozilo je parkirala na tržnici u Dubravi odakle se do Splitske banke zaputila tramvajem. Razbojništvo je dugo pripremala. Vidjelo se to na snimkana nadzornih kamera jer su zaposlenici banke ispričali kasnije istražiteljima da je bila neviđeno organizirana dok je mašući pištoljem po poslovnici komandirala.

Po ulasku u banku oko 10,30 sati iz torbe je izvadila crni plastični pištolj koji je odmah uperila u 43-godišnjeg zaštitara tvrtke Tigar Cikatić i doslovce ga prodornim pogledom razoružala. Zatim je zaštitara te klijenta i zaposlenika banke zatvorila u toalet dok joj je druga bankarka za pultom, kojoj je prijetila pištoljem, bila prisiljena dati novac.

Sve do jedne novčanice koja joj je bila na vidiku, razbojnica Andreja je utrpala u torbu koju je donijela sa sobom. Osim novca, ukrala je i zaštitarev pištolj te se izgubila u gradskoj vrevi. U manje od pet minuta dok je utjerivala strah u kosti unutar banke svim prisutnima, uspjela je zaraditi 360 tisuća kuna. Inače, ta Zagrepčanka je do sada samo jednom kazneno prijavljena, a po dovršetku ove kriminalističke obrade, protiv nje je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:10