MOGUĆI PROPUST

Policija postupila neuobičajeno, a svjedoci mijenjali iskaze: Ubojica HDZ-ovca u Karlovcu nije proveo ni dan u pritvoru

Josip Gavrić (32), kojega karlovačka policija sumnjiči, a svjedoci događaja terete da je u nedjelju 4. ožujka uslijed svađe bocom udario po glavi Dražetu Dražetića (69), nakon čega je Dražetić u stanju kome prevezen u Opću bolnicu Karlovac te 12 dana poslije i preminuo, ni dana nije zadržan niti pritvoren u policiji ili u karlovačkom zatvoru .

Karlovačka policija izvijestila je javnost da je prijavu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda protiv osumnjičenog Gavrića podnijela tužiteljstvu, nadopunivši je novim okolnostima, odnosno informacijom o smrti Dražetića, što su potvrdili u karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu, napomenuvši da o slučaju provode dokazne radnje.

Nekoliko verzija

S obzirom na to da Josipa Gavrića terete za počinjenje teškog kaznenog djela, čudi to što nije donesena odluka o pritvaranju te on slobodno šeta Vukmanićkim Cerovcem, gdje se izgred zbio.

Obično se takve mjere donose i iz još dva razloga, opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

U ovom slučaju potonje bi moglo biti vrlo bitno, jer smo od obitelji jučer pokopanoga Dražetića doznali kako su svjedoci napada u dva navrata mijenjali mišljenja i davali različite iskaze.

Spomenimo i da je u pozivu Hitnoj pomoći ispričana verzija o padu Dražetića, a policija je o događaju obaviještena takozvanom crvenom prijavom, odnosno prijavom osoblja iz karlovačka bolnice, kada je nesretnik tamo zaprimljen.

Iz iste su stranke

Podsjetimo, sukob koji je na kraju tragično završio, izbio je sat i pol nakon što je završilo biranje delegata za izbor čelnika HDZ-a Gradskog odbora Karlovac, na kome je preminuli Dražeta Dražetić izabran za delegata. Napadač je također član HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:03