USTAŠEVANJE U ZAGORI

Policija je snimila okupljanje u Imotskom i provjera tko je kršio zakon

Ista foto-video policijska ‘usluga‘ čeka i posjetitelje večerašnjeg Thompsonova koncerta
 Jakov Prkić/Cropix

Koncert Marka Perkovića Thompsona, Mate Bulića i Dražena Zečića od prekjučer u Imotskom kad je u prvi plan na kraju došlo više stotina mladića i djevojaka koji su grlato pjevali ustaške pjesme te podignutim rukama slavili zločinačku ustašku paradržavu, neće pasti u zaborav.

Jer splitska je policija, kao što je i najavila prema članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima snimila iz svih kuteva navedeno okupljanje. Ista foto-video policijska ‘usluga‘ čeka i posjetitelje večerašnjeg Thompsonova koncerta na stadionu ‘Gospin dolac‘.

O policijskim izvidima vezano za prvi koncert upitali smo splitsku policiju jesu li detektirali protupravna ponašanja i ikoga sankcionirali i jesu li išta od neprimjerenog obilježja oduzeli te da li planiraju, obzirom na viđene prizore po medijima koji su zgrozili cijelu zemlju, pojačati dodatno mjere sigurnosti večeras kao i na idućem koncertu za tjedan dana u Dugopolju.

- Nastavno na vaš upit policija i nadalje obavlja potrebne provjere te će provesti kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja činjenica i daljnjeg postupanja policije. A na koncertu večeras će, sukladno procjenama policije, biti angažiran dovoljan broj policijskih službenika na zadaćama osiguranja ovog događaja.

Očekuje se veći broj posjetitelja i sva mjesta okupljanja te prilazne pravce, sukladno čl. 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, ćemo snimati - rekli su na upit Jutarnjeg lista o postupanjima nakon prvog koncerta u Imotskom, ali i ovog koji slijedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2024 19:19