EKSPLOZIJA U BIJELOM BRDU

Policija i dalje istražuje otkud bombe na igralištu

Tijela majke i sina prevezena su na Odjel patologije osječkog Kliničkog bolničkog centra, gdje će danas obaviti obdukciju
 Vlado Kos/CROPIX

OSIJEK - Osječko-baranjska Policijska uprava (PU) i državno odvjetništvo nastavljaju s istragom svih okolnosti o eksploziji ručne bombe u Bijelom Brdu kod Osijeka 21. veljače u kojoj su smrtno stradali 37-godišnja majka i maloljetni sin, ali u interesu istrage ne mogu iznositi sve pojedinosti, izvijestila je ta PU u ponedjeljak.

Glasnogovornik PU Darijo Premec na konferenciji za novinare je rekao da su tijela prevezena na Odjel patologije osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC), gdje će danas obaviti obdukciju, a troje djece, ozlijeđenih u eksploziji, koja se dogodila u obiteljskoj kući, zadržano je na liječenju u osječkom KBC-u. Dodao je kako se nastavljaju istraživati okolnosti u kojima je ručna bomba unesena u kuću i kako je došlo do eksplozije.

Na novinarski upit je li točno da je na dječjem igralištu, na kojemu su djeca, prema izvještavanju pojedinih medija pronašla bombu i donijela je u kuću, očevidom pronađeno još bombi Premec je kazao kako je obavljen očevid na travnatoj površini u blizini kuće, ali zbog interesa kriminalističkog istraživanja ne može govoriti o predmetima koji su tamo pronađeni.

Izvijestio je kako je nakon tragedije u Bijelom Brdu uslijedilo nekoliko slučajeva dragovoljne predaje streljiva i eksplozivnih tvari te pozvao građane, koji imaju takva sredstva da ih dragovoljno predaju policiji, jer u tom slučaju neće snositi nikakve prekršajne ili kaznene sankcije.

Foto: Nikola Patković

Rekao je kako su prošle godine građani toj PU, uz ostalo, predali oko 450 kilograma raznih eksplozivnih sredstava, oko 23 tisuće komada streljiva, 178 komada dugog i kratkog oružja te 24 komada automatskog oružja.

Istaknuo je kako je prošle godine podneseno 70 kaznenih prijava protiv građana koji su protuzakonito posjedovali oružje i eksplozivna sredstva, a nisu ih dragovoljno predali policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 06:40