SUD ODBIO IGORA GILJU

Policajac koji je skidao ćirilicu više nije u MUP-u

Žalbu mladog policajca koji je požalio zbog svog postupka sud nije prihvatio
 Vlado Kos/CROPIX

Mladi granični policajac iz Iloka Igor Gilja (26) 12. ožujka i službeno je prestao biti djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova.

Njegovu žalbu na prvostupanjsko rješenje Disciplinskog suda u Osijeku, prema kojem je dobio otkaz zbog skidanja dvojezične ploče na vukovarskom Centru za socijalnu skrb, vijeće Drugostupanjskog disciplinskog suda 4. ožujka odbilo je kao neosnovanu te potvrdilo prvotnu izrečenu kaznu prestanka državne službe u MUP-u!

Kako je sam nakon čina ustvrdio, skinuo ju je na mah tog ranog jutra 8. listopada prošle godine, i to bez ikakvog razmišljanja o posljedicama. Ćirilična ploča je završila u grmlju pedesetak metara dalje od zgrade Centra. Svjedoka nije bilo, a njegovi kolege bili su dovoljno daleko da ništa ne vide.

No nakon što je uvidio da su kolege koje su došle u smjenu uočile da je na mjestu ploče na zgradi ostao samo prljavi trag, kao po špranci Gilja je odgovorio da nema nikakvih saznanja. Ipak, proradila mu je savjest i strah da nevini ne nastradaju - prijavio se sam par sati poslije.

Igor Gilja je (bio) hrvatski policajac, kao što je bio i njegov otac Franjo. Iskreno je požalio što je svojim postupkom, i to kao sin poginulog hrvatskog branitelja, naštetio ugledu policije.

Cijela njegova obitelj dala je golemi doprinos Lijepoj našoj jer je u njihovoj kući tadašnji upravo izabrani predsjednik Franjo Tuđman početkom 90-ih radio na stvaranju temelja nove države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:42