INCIDENT KOD ŠIBENIKA

POLAZNICI ŠKOLE JEDRENJA ZGRANUTI 'S broda punog partijanera gađali su nas pepeljarama!'

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Sedmero polaznika škole jedrenja Ana iz Jezera u Šibensko-kninskoj županiji ostali su šokirani kada im je prije dva dana oko 15,40 sati na jedrilicu u tišnjanskom akvatoriju doletio stakleni predmet s turističkog broda koji prevozi partijanere, piše ŠibenikIN.

Skiper Mikula Jajac ogorčen je reakcijom policije jer, kaže, nisu došli napraviti očevid na brodu na kojem je bilo i djece i starijih ljudi, a sreća je da nitko nije stradao.

- Prolazili smo pokraj turističkog broda koji vozi partijanere. Jedrili smo pored njih i kapetan nam je dva puta trubio. Kako smo bili na jedrima, imali smo prednost. U trenutku kad smo se mimoišli stakleni predmet doletio je na naš brod i rasuo se u komadiće. Pretpostavljam da se radilo o pepeljari i puka je sreća da nitko nije stradao – ispričao je za ŠibenikIN skiper.

Slučaj je odmah prijavio policiji i oni su izašli na teren, međutim, na jedrilicu nisu došli obaviti očevid, tvrdi Jajac.

- Ne znam što su napravili. Kod nas na brodu nisu bili. Ako doleti stakleni predmet na brod, onda je to ugrožavanje nečijeg života i smatram da trebaju pronaći počinitelja, a ne samo izdati upozorenje brodu s kojeg je doletio predmet. Jedan gost čak je i snimio trenutak kada je predmet pao na brod, i spreman je na suradnju s policijom, govori Jajac

- Naša ekipa nakon pet minuta izašla je na teren, međutim nisu zatekli jedrenjak takvog tipa u blizini, kao ni pregledom šireg mjesta događaja. Gospodin prilikom prijave nije prijavio da je bilo eventualnog konflikta ili da je predmet namjerno bačen na njih. Kako nije utvrđena namjerna radnja, potrebe za našim daljnjim postupanjem nije bilo, kazala je glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske Marica Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 04:50