SKANDAL U RIJECI

Poduzetnik priveden zbog zlostavljanja djevojčice s teškoćama u razvoju!

RIJEKA - Branko Valjan (67), poduzetnik s Grobnika i vozač tvrtke Valjan prijevoz koja je u vlasništvu njegovog sina, uhićen je i pritvoren zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina. Policija je Valjana uhitila u utorak navečer, a istražna sutkinja Ksenija Zorc odredila mu je mjeru pritvora. Valjana brani riječki odvjetnik Alen Ivković, koji kaže da je pritvor određen zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

- Pritvor je, ako se ne varam, određen na mjesec dana. Nismo još dobili rješenje o pritvoru. Vidjet ćemo da li će biti produženja - rekao nam je Ivković.

Valjana se sumnjiči da je u dva navrata bludničio nad maloljetnom polaznicom Centra za odgoj i obrazovanje u Rijeci, djetetom s poteškoćama u razvoju. Do navodnog bludničenja je došlo u autobusu Valjan prijevoza koji je razvozio polaznike centra. Djevojčica je roditeljima ispričala što se događalo u autobusu, a oni su slučaj prijavili policiji i nakon toga došlo je do uhićenja.

Prema riječima Alena Ivkovića, njegov klijent poriče krivnju.

- S obzirom da se radi o maloljetnoj osobi istraga je tajna. Istražne radnje su u tijeku, obavljena su ispitivanja, a što će se u postupku pokazati, mi to u ovom trenutku ne znamo. Vjerujem da će se u finalu dokazati istina - ispričao nam je Valjanov odvjetnik.

U Centru za odgoj za obrazovanja okupili su stručni tim te ponudili pravnu i materijalnu pomoć djevojčici i roditeljima, a instituciju zastupa odvjetnik Domagoj Čajkovski.

Inače, ovo nije prvi skandal vezan uz tvrtku Valjan prijevoz. Prije nekoliko godina vozač tog poduzeća Dragoljub Bjelovuk je zbog pokušaja silovanja učenice ekonomske škole u Rijeci, djevojčice s teškoćama u razvoju, pravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora. Uoči izvršenja kazne, pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu i za njim je i dan danas raspisana važeća tjeralica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:02