AKTIVIST U PROBLEMU

PODSTANAR KAKVOG NIJE ŽELIO Dizajner tuži Ramu Dedića: 'Trigodine nije htio izaći iz stana inabio je 30.000 duga za režije'

Tužitelj, zagrebački dizajner Jurica M., od Dedićevih na ime neplaćene najamnine i režija potražuje ukupno 115.705 kuna
Zagreb, 080411.Predsjednicki dvori.Pantovcak.Predsjednik RH Ivo Josipovic primio je izaslanstva romskih udruga u povodu Svjetskog dana Roma.Na slici: Ramo Dedic.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / Cropix

Ramo Dedić i njegova supruga Jasmina stanovali su u stanu kod mojeg oca na Ravnicama gotovo sedam godina, a posljednje tri godine nisu plaćali ni najamninu ni režije.

Ramo se nije javljao na mobitel, nikad ga se nije moglo naći ni u stanu ni igdje drugdje. Iako smo i putem odvjetnika slali zamolbe da se isele, supružnici jednostavno to nisu htjeli. Na kraju smo tek uz asistenciju zaštitara ušli u stan. Zatekli smo 30.000 kuna duga za režije, a sve je račune poslije platio moj otac, objasnio je zagrebački dizajner Jurica M. sutkinji Ivani Požar razloge zbog kojih je njegov otac Zlatko još u svibnju 2013. podnio tužbu. U toj parnici pokušavaju od Rame Dedića, poznatog romskog aktivista i prijatelja bivšeg predsjednika Stipe Mesića, naplatiti ukupno 115.705 kuna duga.

Uz tužbu priložen je ugovor između stanodavca i supružnika Dedić o najmu stana površine 39 kvadrata na petom katu zgrade u Ulici Jurja Dalmatinca 7 na zagrebačkim Ravnicama. Ugovorena mjesečna najamnina iznosila je 300 eura, a Ramo Dedić obvezao se plaćati po dvije najmnine unaprijed, najkasnije do prvog dana u mjesecu,oa su uvijek plaćena dva mjeseca unaprijed. Dedić je po ugovoru trebao stanodavcu davati na uvid potvrde o plaćenim režijama.

- Prvih nekoliko godina najamnina je plaćana uredno, na ruke i bez potvrde. No nastali su problemi i Dedić je potpuno prestao plaćati i javljati se. Tražili smo da se isele, ali nismo uspjeli, a tek nakon tri godine ušli smo u posjed stana - svjedočio je sin vlasnika.

U odgovoru na tužbu odvjetnik supružnika Dedić prigovara na osnovanost potraživanja, visinu iznosa, a poziva se i na zastaru za dio potraživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 22:03