HOROR U KNINU

PODSTANAR IZ NOĆNE MORE 'Otkazao sam stan trostrukom ubojici, a on me onda pokušao zapaliti'

KNIN - Radovan Senčar (53), rodom iz Čakovca, prema službeno nepotvrđenim podacima – osuđeni ubojica supruge 1985. godine i vlastitih roditelja 1991., koji se u kninskoj bolnici oporavlja nakon što si je zario nož u srce želeći se ubiti da ne dopadne policiji u ruke – doselio se bivšem stanodavcu Milanu Bradašu u Žagroviću kod Knina prije dva mjeseca.

Nakon što mu je Bradaš otkazao, Senčar je provalio u stan, demolirao stvari i namještaj, te naposljetku podmetnuo požar, zbog čega je policija, nakon Bradaševe prijave, za njim raspisala tjeralicu. Susret s dvojicom policajaca u subotu navečer za Senčara je završio umalo kobno, no, kako doznajemo iz Opće bolnice u Kninu, prebrodio je tešku krizu nakon operacije i stanje mu je bolje, piše Slobodna Dalmacija.

– Srećom imam lagan san, pa sam osjetio miris paljevine i uspio spasiti stvari i život. Senčar mi je postao sumnjiv i otkazao sam mu stan u kući do one u kojoj ja boravim još 4. kolovoza. Shvatio sam da je noću krišom ulazio gotovo mjesec dana, te sam ga 28. kolovoza zatekao u stanu i ponovio mu da tu više ne može biti. Sutradan u noći demolirao mi je stvari, podmetnuo požar i pobjegao – navodi Bradaš.

Znao je da je njegov podstanar bivši kažnjenik, osuđen zbog napada na službenu osobu, no nije znao da taj napad nije bila čarka već nasrtaj nožem na policajca u Osijeku 2005., još jedno teško kazneno djelo, zbog čega je – prema neslužbenim podacima – sedam godina robijao u gospićkom zatvoru, da bi ove godine izišao na uvjetnu slobodu zbog dobrog vladanja.

Bradaš kaže da je u Senčara izgubio povjerenje kada je vidio da ga iz Knina posjećuju ljudi u stalnom sukobu sa zakonom. Ubrzo je doznao za pravu prirodu njegova napada na policajca i dugogodišnje robijanje, te mu odlučio otkazati stan.

– Kao grom iz vedra neba pogodila me cijela istina o Senčaru, s kojim sam gotovo pod istim krovom živio mjesec dana. O tome da je riječ o ubojici supruge i vlastitih roditelja obavijestio me sudac istražitelj na očevidu u mojoj kući, nakon što me bivši podstanar pokušao zapaliti. Mogu zaključiti jedino da sam dobro prošao! – veli Bradaš.

Iz Ministarstva pravosuđa, na koje su Slobodnu Dalmaciju uputili iz policije, nije, međutim, stigla potvrda da je Senčar uistinu višestruki ubojica.

Podaci o zatvorenicima su službena tajna – kratki je odgovor iz glasnogovorničke službe. Zasad tako tajnom ostaje i pitanje koje zasigurno najviše zanima javnost u ovom slučaju: kako je moguće da recidivist u krvnim deliktima, osoba koja je, prema svemu sudeći, tempirana bomba, uživa na slobodi?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:25