SVJEDOČILA SUPRUGA OSJEČKOG PODUZETNIKA

PODMIĆIVANJE SUDACA Tadićeva žena: 'Uvukla sam muža u spašavanje Glavaša. On se izmicao i bježao od čitave stvari'

Tadić je optužen za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnoga suda kako bi se izmijenila osuđujuća presuda Branimiru Glavašu
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - S USKOK-om sam se nagodila jer sam se zbog svega osjećala loše. Osjećala sam se krivom jer sam Dragu uvukla u sve to. Nisam bila spremna na nagodbu jer nisam muža željela ostaviti na cjedilu. Na sve to pristala sam na nagovor obitelji, djece, a i zbog svojega posla.

Tako sam i priznala da je Drago organizirao grupu za vršenje kaznenih djela. Zapravo želim reći ovo: ako smo mi drugi bili grupa, Drago se izmicao od svega i bježao od čitave stvari, ispričala je danas Božica Čavar Tadić, svjedočeći u procesu protiv svojega muža Drage Tadića, poduzetnika optuženog za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnoga suda kako bi se izmijenila osuđujuća presuda Branimiru Glavašu.

Božica Čavar Tadić danas je, kao i dan prije saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, pokušala relativizirati priznanje USKOK-u u kojemu su u zamjenu za uvjetnu zatvorsku kaznu priznali kako su prikupljali mito da bi potplatili suce Vrhovnoga suda da donesu ukidajuću drugostupanjsku presudu u slučaju Glavaš, tada nepravomoćno osuđenog za ratni zločin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:31