SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO MEĐIMURJE

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV OKRUTNOG DVOJCA Maloljetnik i 20-godišnjak brutalno izubijali nepokretnu staricu, nanijeli joj teške ozljede mozga

Ilustracija
 Ivan Klindić / CROPIX

Varaždinsko tužiteljstvo podignulo je, nakon višemjesečne istrage, optužnicu protiv 21-godišnjaka i 17-godišnjaka koji su prošle godine zgrozili Međimurje monstruoznim zločinom nad nemoćnom 85-godišnjakinjom.

Oni su u kasnim večernjim satima preskočili dvorišnu ogradu njene kuće u Maloj Subotici i uspjeli silom otvoriti ulazna vrata kuće u kojoj živi teško pokretna starica. Motiv im je bio novac, pa su počeli preturati i razbijati po kući kako bi pronašli ušteđevinu nesretne žene. No, kako ona nije imala novca, pobjesnili su te se počeli iživljavati na njoj.

Udarali su je rukama i nogama dok je ležala u krevetu, a potom i razbili kuhinjsku stolicu te je drvenom nogom stolice počeli udarati po glavi. Uzeli su njenu maramu za glavu, zavezali joj je oko vrata te ju divljački gušili. Ženu su u lokvi krvi, u gotovo besvjesnom stanju, na podu kuće pronašli njen muž i sin nešto kasnije, a bila je potpuno izubijana. Nije mogla ni govoriti.

Hitno je prebačena u bolnicu gdje su joj utvrđene teške i po život opasne ozljede. Maloljetnik i pomagač udarcima su joj uzrokovali izljeve krvi u moždane ovojnice i moždane komore te potres mozga.

Optužnicom koju je podignulo ŽDO u Varaždinu mlade monstrume tereti se za nanošenje teške tjelesne ozljede i razbojništvo. Otkako su uhvaćeni, nalaze se u istražnom zatvoru, a sudac istrage prihvatio je prijedlog tužitelja i produljio im boravak iza rešetaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Očekuje se početak suđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:58