VRTOVI SUNCA

Počelo suđenje za korupcijsku aferu tešku 137 milijuna kuna

 Željko tutnjević/CROPIX

ZAGREB - Petorici Dubrovčana, trojici poduzetnika, Antunu (61) i Antoanu (38) Kralju i Peri Vićanu (60), te dvojici sudaca Ivi Besjedici (52) i Peri Miloglavu (55) počelo je danas na zagrebačkom Županijskom sudu suđenje zbog korupcijske afere teške 137 milijuna kuna.

Već prva rasprava bila je udarac za USKOK, jer su iz spisa izdvojeni razgovori između okrivljenika, jer je nalog za prisluškivanje oca i sina Kralja izdan zbog njihova reketarenja Gorana Štroka, a doveli su do korupcije u Dubrovačkim vrtovima sunca, odnosno tvrtki Dubrovačko primorje u koju su upleteni i suci.

Konačnu odluku o izdvajanju donijet će Vrhovni sud. Svi optuženici rekli su da nisu krivi. Otac i sin Kralj iz tvrtke Konel, te političar Vićan, vlasnik tvrtke Dubrovačko primorje, uspjeli su u svoje poslove uplesti predsjednike Općinskog i Županijskog suda u Dubrovniku. Besjedica je Vićanovoj tvrtki priskrbio zemljište vrijedno 137 milijuna kuna na štetu Fonda za privatizaciju, a zbog Kralja su bivši suci omogućili Vrtovima sunca dizanje hipotekarnog kredita. ( S. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 09:49