OGANJ U ŠIBENIKU

PLANUO BALKON SABORSKOG ZASTUPNIKA 'Znate kakav posao radim, sve mi je to čudno...'

'Što da vam kažem nego da sam šokiran, ali najbitnije je da su supruga i sin u redu'
 Cropix

Na balkonu stana saborskog zastupnika Petra Baranovića na šibenskom Baldekinu u srijedu ujutro, nešto iza 7 sati, izbio je požar. Supruga i sin nekadašnjeg HNS-ovca, a danas reformista Baranovića, koji su se nalazili u stanu u trenutku izbijanja požara, nasreću prošli su bez ozljeda, a vatra je do dolaska vatrogasaca progutala nekoliko ručnika, posuda s cvijećem i plastični stolac koji su se nalazili na balkonu stana u Bosanskoj ulici, piše Slobodna Dalmacija.

Prema informacijama koje smo dobili na samom mjestu događaja, Vatrogasna postrojba Šibenik sa svojih sedam vatrogasaca za petnaestak minuta lokalizirala je buktinju koja je zahvatila dio balkona, a kako doznajemo, njih je pozvao netko od prolaznika koji su s ulice primijetili dim.

- Sve se zbilo jako brzo, da ne kažem u trenu. Ja i majka smo se probudili tek kada smo čuli sirenu i vatrogasce kako dolaze. Pretpostavljam da ih je netko od susjeda ili prolaznika pozvao kada je vidio dim na balkonu. Ne razmišljajući puno, pokušao sam ugasiti vatru koja je već zahvatila stolac, nekoliko ručnika i pitare. Kantu vode dohvatio sam čim sam iskočio iz kreveta, međutim, ubrzo se pokraj mene stvorio vatrogasac koji je sa šmrkom riješio stvar za čas posla - kaže nam 21-godišnji Marko, Baranovićev sin, te napominje kako još uvijek ne može vjerovati da je do požara uopće došlo, jer na balkonu nema nikavih električnih instalacija.

Njegov otac Petar javio nam se telefonski.

- Što da vam kažem nego da sam šokiran, ali najbitnije je da su supruga i sin u redu. Moram kazati kako mi je čudno i pomalo apsurdno da je vatra izbila na balkonu na kojem nema nikakvih instalacija ili uređaja koji bi proizvodili toplinu. Kada se bavite poslom kao ja i ne idete svima niz dlaku, ništa nije isključivo u ovom slučaju. Znate, ipak je to stan na drugom katu i visini od šest metara pa da je netko i htio baciti opušak cigarete, držim da je to teško izvesti. Sve mi je to nekako nejasno, ali pustimo policiju i vatrogasce da obave očevid, pa neka stručnjaci na koncu kažu svoje - rekao je Baranović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:42