SMRT U ŠTALI

Pitomača: Preminuo od ozljeda koje mu je nanijela krava?

 Davor Pongračić/CROPIX

PITOMAČA - Ivan Tkalčec (56) iz Turnašice kraj Pitomače preminuo je u ponedjeljak oko 18 sati nakon što ga je sin Josip pronašao kako bespomoćno leži u staji, a obdukcijom će biti utvrđen točan uzrok smrti.

Slavica Tkalčec, Ivanova supruga, rekla nam je kako je sa sinovima bila na sprovodu u Virovitici, a kada su se vratili iz staje su čuli Ivana koji je tražio pomoć.

- Sin Josip odmah je otrčao da vidi što se dogodilo te je Ivana, uz pomoć susjeda, iznio iz staje. Ivan je rekao kako ga je krava Malenka gurnula i stisnula uz jasle, te da se nikako nije mogao sam dignuti. Činilo se da mu je dobro, a 20 minuta nakon što smo se vratili prestao je disati. Pozvali smo liječnika koji ga je pokušao reanimirati, ali je bilo prekasno - rekla je Slavica Tkalčec koja je istaknula kako se Ivan nije žalio na poteškoće sa zdravljem, te je redovito vodio brigu o njihovom poljoprivrednom gospodarstvu iako je prije 15 godina doživio moždani udar.

- Još prije smo ga pokušali nagovoriti da se ostavi poljoprivrede kako ne bi bio pod opterećenjem, no obožavao je raditi i nije nam dozvolio da prodamo krave - dodala je Slavica Tkalčec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:39