10 DANA PRITVORA

PIJANI ISPAD SINA GRADONAČELNIKA DUBROVNIKA Frano Vlahušić iza rešetaka ostaje do daljnjeg

 Bruno Konjević/CROPIX

Točno deset dana Frano Vlahušić, sin dubrovačkoga gradonačelnika, nalazi se u Remetincu, a koliko će još provesti u tom okruženju jer je svojim alkoholiziranim divljaštvom u policijskoj postaji ”priuštio” 22 šava policajcu, doznat će se idući tjedan.

Uložena žalba

Naime, Općinsko državno odvjetništvo žalilo se na odluku o mogućnosti izlaska na slobodu uz jamčevinu od 50 tisuća kuna. Žalba je stigla na Županijski sud u Zagrebu, a sudsko vijeće o njoj će odlučivati najvjerojatnije u ponedjeljak. Kako bilo, prijeti mu od jedne do osam godina zatvora.

Teške ozljede

Ipak, to mu nije bio prvi susret s policajcima jer je samo 2012. godine više od deset puta prekršajno griješio - tukao se, vozio u pijanom stanju, narušavao javni red i mir vikanjem, udarao je po prometnim znakovima...

Zadnji incident (za)počeo je ispred kluba Team u Zagrebu gdje se potukao s drugim, također pripitim poznanikom. Mladi Vlahušić je priveden u postaju. Nakon alkotesta policajci su ga pridržavali i pratili na otriježnjenje. Ali Frani ta činjenica nije “sjela” pa im se istrgnuo iz ruku te je policajca kojem su objavljeni inicijali J. B. odgurnuo i bacio na staklenu stijenku koja se razbila. Krhotine su u konačnici policajca teško ozlijedile. Nakon otriježnjenja Vlahušić junior je izrazio žaljenje za svoj ispad sa 2,65 promila alkohola u krvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:02