HULIGANI NE MIRUJU

Pijani BBB-ovci napali policajce u centru Slavonskog Broda: Devet privedenih, ozlijeđena dva policajca

 Nikola Vilić / CROPIX

SLAVONSKI BROD - Devet alkoholiziranih privedenih Bad Blue Boysa u policijske prostorije i dva ozlijeđena policajaca - epilog je tučnjave koja se dogodila u subotu oko 22 sata na slavonskobrodskom Trgu Ivane Brlić Mažuranić.

Policijski službenici intervenirali su jer su navijači, u dobi od 16 do 24 godine, iz Slavonskog Broda, Velike Gorice i Zagreba, vikom i galamom narušavali javni red i mir te uznemiravali građane.

Prilikom intervencije 17-godišnjak iz Slavonskog Broda napao je 24-godišnjeg policajca, udario ga s leđa u potiljak, a potom i njegovog kolegu koji mu je priskočio u pomoć. U tom naguravanju 30-godišnji policajac je pao i slomio koljeničnu kost dok je 24-godišnji policajac zadobio lakše ozlijede.

Policija je privela svih devet izgrednika i podnijela optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok protiv 16-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog iz Zakona o oružju, obzirom da je kod njega pronađeno i izuzeto hladno oružje (tzv. bokser).

U suradnji sa državnim odvjetništvom policija protiv 17-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i napad na službenu osobu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.

Tako je prijateljska nogometna utakmica između Marsonije 1909 i Dinama u Slavonskom Brodu dobila, par sati nakon završetka, svoj neslavni kraj, a još jednom je potvrđeno da se ovakvi huligani nikako ne mogu nazvati vatrenim, vjernim i inim navijačima već jednostavno - razbijačima kojima nogomet služi samo kao kulisa za ispražnjavanje svojih sirovih strasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:56