GALAMIO I PRIJETIO UBOJSTVOM

Pijan skrivio prometnu u kojoj su ozlijeđene četiri osobe, zatim napao policajce, vatrogasca i liječnicu koja mu je pružala pomoć

Zagreb, 210711.Krizanje Grizanske i ulice Hrvatskog proljeca.Nalet autobusa ZET-a na pjesakinju. Pjesakinja je na mjestu preminula. Policijski ocevid je u tijeku.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

VARAŽDIN - Četiri mladića u dobi od 18 do 25 godina ozlijeđena su u prometnoj nesreći koja se u petak poslijepodne dogodila na jugozapadnoj obilaznici Grada Varaždina.

Nesreću je skrivio 20-godišnjak koji je vozio automobil prevelike snage za mladog vozača i pod utjecajem alkohola. Nakon nesreće mladić je napao policijske službenike, vatrogasca koji je pomagao u izvlačenju ozlijeđenih te liječnicu i medicinsko osoblje koje mu je pružalo pomoć.

Prometna nesreća se dogodila u petak oko 19 sati na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina kod mjesta Poljana Biškupečka.

20-godišnjak je u svojstvu mladog vozača upravljao osobnim vozilom čija snaga motora iznosi 84 kW i pod utjecajem 1,27 promila alkohola te je dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom prošao kroz crveno i automobilom se zabio u osobni automobil kojim je županijskom cestom upravljao vozač također star 20 godina. Od siline udarac njegov automobil je odbačen van kolnika te je udario u stup javne rasvjete.

Ozljede su u prometnoj nesreći zadobila oba vozača te dvojica putnika iz vozila 20-godišnjaka koji je skrivio nesreću stari 18 i 25 godina.

Ozlijeđenima je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Mladić koji je skrivio nesreću je nakon nesreće galamio i vrijeđao policijske službenike te im prijetio ubojstvom, a zatim je fizički nasrnuo na vatrogasca JVP Varaždin. Zatim je prevezen u varaždinsku bolnicu gdje je nastavio s divljanjem te je prilikom pružanja pomoći na Odjelu kirurgije napao liječnicu i medicinskog tehničara koji su mu pružali pomoć.

Policija je protiv njega podnijela niz prekršajnih prijava te kaznenu prijavu zbog prijetnji policijskim službenicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:44