UŽAS U MAKARSKOJ

Pijan pao kroz prozor

Split, 100912.U tijeku je natjecaj za zaposljavanje u Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske zupanije.Na fotografiji: ambulanta hitne pomoci u KB Split.Foto: Tom Dubravec / CROPIX
 Tom Dubravec / CROPIX / Tom Dubravec

Splitska policija dobila je u nedjelju oko 7.30 dojavu da je u splitsku bolnicu s teškim ozljedama nogu primljen 23-godišnjak, koji je u Makarskoj pao s trećeg kata stambene zgrade, piše Slobodna Dalmacija .

U prvi se trenutak nije znalo je li riječ o nesretnom slučaju, no tijekom dana “razbistrila” se priča i otkrila nevjerojatan splet okolnosti i bizaran način na koji je mladić stradao.

Dakle, 23-godišnji Dino E., rodom iz mjesta Rašćane kod Vrgorca, došao je tijekom vikenda sa svojim bratom blizancem u Makarsku proslaviti njihov 23. rođendan.

Dino, koji je ovih dana očekivao poziv za odlazak u profesionalne vojnike budući da je već prošao rigoroznu obuku za prijem u vojnu službu, i njegov brat su se nakon cjelonoćne zabave oko 4 sata vratili u garsonijeru koju imaju u stambenoj zgradi u ulici Vrgorački put.

Onako opijeni alkoholom, obojica su legla na jedini krevet u garsonijeri, i njegov brat zaspao je tako čvrsto da nije ni čuo da se Dino u jednom trenutku dignuo i krenuo otvoriti prozor jer mu je očito bilo prevruće i trebalo mu je zraka.

No, pri otvaranju prozora, pretpostavlja se nakon što je otvorio aluminijske grilje i htio ih zakačiti da ne lupaju, nagnuo se i pao na beton.

Njegov brat mirno je spavao i nije imao pojma što se dogodilo sve dok mu, onako mamurnom, oko 8 sati na vrata nije pozvonila policija i obavijestila ga što se dogodilo, odnosno da mu je brat pao s desetak metara visine. Ostao je u šoku i nije mogao vjerovati što mu policajci govore.

Njegova brata, pak, polomljenog i u lokvi krvi, pronašli su nešto prije sedam sati susjedi i odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju. Kako neslužbeno doznajemo, mladić može biti sretan što je ostao živ.

Slomio je obje noge, ima ozljede glave i natučena mu je i kralježnica, no najviše problema mogao bi imati sa slomljenim skočnim zglobom zbog kojeg će morati biti podvrgnut operacijskom zahvatu.

Svi se nadaju da ove teške ozljede neće utjecati na to da on, nakon što ozdravi i lomovi zarastu, nastavi svoju profesionalnu vojničku karijeru koju je očito tako jako želio započeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:28