PERNAR NA SLOBODI Mamićev poreznik pušten, ispitano svih šest svjedoka

 Facebook

Nakon dvadeset dana provedenih u istražnom zatvoru, u četvrtak je na slobodu pušten i službenik Porezne uprave Milan Pernar, suokrivljeni u aferi izvlačenja novca iz Dinama, za što USKOK sumnjiči braću Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića.

Dok su čelnici Dinama i izvršni predsjednik HNS-a pušteni da se brane sa slobode još početkom prošloga tjedna, uplativši jamčevinu od ukupno 12 milijuna kuna, Pernar je proveo u Remetincu deset dana više. Na slobodu je pušten bez ikakvih novčanih jamstava ili posebnih mjera opreza.

Njemu je istražni zatvor bio određen da ne bi utjecao na svjedoke, njih šestero, tijekom istrage. Budući da je posljednji od tih svjedoka ispitan prekjučer, prestali su razlozi zbog kojih je bio u Remetincu te je istoga dana pušten da se brani sa slobode. Iako se u jednom trenutku činilo da je pogriješio što se nije žalio na istražni zatvor jer bi vjerojatno uz određeno jamstvo iz pritvora izašao i prije, sada je zapravo u povoljnijem položaju od suokrivljenih jer nije morao položiti nikakav novac na račun suda. Pernara USKOK sumnjiči da je dvaput pogodovao Zoranu Mamiću u poreznim stvarima te da je od njega primio neutvrđen iznos mita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:03