POKUŠAJ OTMICE?

PANIKA NA ČRNOMERCU: SLUČAJ PRIJAVLJEN POLICIJI, PAZITE NA DJECU! ‘Brko mi je dijete pokušao strpati u stari bijeli kombi’

“Dakle, upravo mi je frajer htio dijete strpati u bijeli stari kombi na uglu Črnomerečki potok... Prijavila sam policiji, Dragi roditelji na području Črnomerca, pripazite na svoju djecu.”

To je među ostalim u dramatičnom statusu na Facebooku napisala majka desetogodišnjeg dječaka kojeg je “brko” star između 40 i 45 godina u srijedu oko 12.30 sati navodno pokušao “uvući” u svoj Caddy. Policajci su očevid obavili u nazočnosti bake i djeda. Dječak im je prepričao ono što je ispričao i majci nakon povratka s posla.

- Sin se vraćao iz škole. Kad je skrenuo u ulicu, muškarac mu je pokazao rukom znak da priđe, ali on se na to nije obazirao. Tada je otvorio vrata i rekao: ‘Ulazi!’ Ali sin je potrčao cestom ne obazirući se. Uspio je zapamtiti da je na vratima starijeg Caddyja (potpuno zatvoren i bez prozora na stražnjim vratima) pisalo ‘prijevoz za vlastite potrebe’. Čim je došao kući, nazvao me, ispričao što se dogodilo i ja sam nazvala policiju. Ubrzo je došlo troje policajaca i njima je ispričao isto što i meni - rekla nam je jučer dječakova majka.

U zagrebačkoj policiji potvrdili su nam da su zaprimili dojavu, obišli širu i užu zonu, ali nisu zatekli ni vozilo ni sumnjivca. Kombi čakovečkih oznaka, čija se fotografija također pojavila na Facebooku u kontekstu navodnih pokušaja otmica djece i žena, policajci su provjeravali i prošlog mjeseca. Nakon opsežnih provjera ustanovljeno je da navodi iz dojave nisu istiniti i da nema potrebe za širenjem panike. No dječakova majka tvrdi da se navedeni kombi može vidjeti kraj škole u Gornjem Vrapču. Policija pak ističe da se dojave o sumnjivom kombiju pojavljuju periodično i da nikad nisu bile utemeljene sumnje na pokušaj otmice djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:38