OKRUTNO UBOJSTVO

OVO je Dario (21). Zbog nekoliko stotina kuna duga izmasakrirao je lijepu profesoricu

Nakon što ju je više desetaka puta izbo nožem, mladić je iz stana odnio nakit, televizor i prijenosno računalo. Zlatninu je prodao za pet tisuća kuna
 Marko Miščević / CROPIX

Lijepa profesorica, 37-godišnja Dijana Ćulibrk iz zagrebačke Sloboštine, koja je 11. listopada pronađena nasmrt izbodena s više desetaka udaraca nožem u vlastitom stanu u ulici Karela Zahradnika, ubijena je zbog duga od nekoliko stotina kuna.

Za ubojstvo se sumnjiči 21-godišnjeg Darija Šišakovića, sitnog novozagrebačkog dilera , kojeg je policija pronašla nakon što je u jednoj trgovini pokušao prodati ukradeni plazma televizor.

Nije htio priznati

Šišaković je uhićen u subotu navečer i isprva nije htio priznati ubojstvo. Nakon što je suočen s činjenicom da policija ima čvrste dokaze, sve je priznao i jučer popodne određen mu je istražni zatvor.

U ovom se trenutku sumnja da je povod ubojstvu navodni Dijanin dug određenim ljudima u narkomiljeu. Šišaković je, nakon što joj je više desetaka puta zadao udarce nožem, iz stana ukrao laptop, televizor i nakit, koji je prodao u jednoj stanici za otkup zlata na Trešnjevci za pet tisuća kuna.

Njih su se dvoje otprije znali pa ga je Dijana u utorak u 15.45 sati pustila u vlastiti stan . S obzirom na to da je policija priopćila da je ubojstvo počinjeno u razmaku od dva sata, toliko se u stanu zadržao osumnjičeni Šišaković. Stanovnici Sloboštine i njeni prvi susjedi uvjereni su da je riječ o zločinu iz strasti jer su je u danima prije nego što je ubijena viđali “u društvu mladića s kojim se držala za ruke”. Indikativno je i da je Šišaković samo dan uoči ubojstva na svom Facebook profilu objavio da je u vezi.

Evidentiran zbog droge

- Bila je mirna i nije stvarala probleme, ali svi su znali da ima problema s heroinom. Bila je fina djevojka, ali se motala s mutnim likovima. Bila je u vezi s jednim starijim čovjekom, s kojim je ostala u dobrim odnosima i nakon što su prekinuli. I on je konzumirao drogu, a imao je ključeve njezina stana i mogao je ući kada je god htio. No, u posljednje vrijeme s njom se motao taj jedan mladić - kaže nam njena prva susjeda.

Nije poznato je li riječ o Šišakoviću, no u susjednom kafiću razgovarali smo s njegovim prijateljima s kojima je išao u osnvovnu školu Otok u Sloboštini.

- Znamo ga. S nama je išao u razred u osnovnoj školi. Bio je problematičan i osrednji učenik, ali nikada ne bih rekao da je u stanju ubiti. Dolazio je u naše naselje iako živi u Svetoj Klari, a mi smo se razišli nakon osnovne škole. Upisao je Drvodjelsku gimnaziju, a otada nismo imali previše kontakata, iako smo ga viđali u kvartu - ispričali su mladići iz Sloboštine koje smo zatekli u blizini Dijanina stana.

Šišaković je, doznajemo, bio zaljubljenik u boks i motore, a slušao je hip hop i narodnu glazbu.

- Jedini Šišaković kojeg znamo je mali Šile iz Klare. Imao je on već iskustva s policijom i pritvaranjem - rekli su nam u jednom kafiću u Klari. Policija ga je imala u evidenciji zbog imovinskih delikata i droge.

Majka shrvana bolom

U Sloboštini su jučer trgovine i ulazna vrata u stambene zgrade bili oblijepljeni obavijestima o Dijaninoj smrti, a u njenom je ulazu gorio jedan crveni lampaš.

- Bila je krasna djevojka. Uvijek bi pozdravila, a sjećam je se odmalena. Njena majka Ljubica živi u susjednoj zgradi i potpuno je shrvana. Otac joj je umro prije nekoliko godina, a koliko se sjećam, bio je prilično problematičan - rekla je jedna stanarka.

Mrtvu Dijanu u utorak je pronašao njezin prijatelj, koji se sjurio u jedan kafić i pozvao policiju.

Pratili trag novca

Otada su policajci obavili razgovore sa stotinjak osoba za koje smatraju da bi informacijama mogle pomoći u rasvjetljavanju ubojstva lijepe plavokose profesorice.

Istražile su se i informacije o novcu koji je nesretna profesorica navodno posudila nekome od svojih prijatelja. Dijaninu pripadnost narkomanskom miljeu potvrdili su i njezini školski prijatelji koji tvrde da je bila vrlo nesretna pa se često vraćala heroinu.

Iako još nije utvrđeno, teško je vjerovati da bi se zbog duga od nekoliko stotina kuna zadalo nekoliko desetaka udaraca. Ako nije riječ o zločinu iz strasti, postoji mogućnost da je osumnjičeni bio pritisnut od nekog višeg iz narkomiljea ili da je posrijedi nešto treće.

Što je u laptopu imala ubijena profesorica i gdje je završio?

Istražujući ubojstvo, policija je u obradi “pokupila” i posrednike preko kojih je Šišaković nudio plazmu na prodaju. Kod jednog koji je posredovao našli su 110 grama amfetamina. U potrazi za odnesenim stvarima policija je rekonstruirala i preprodaju zlatnine ubijene. Policija nije željela otkriti kako su došli do osumnjičenog ali je trag preprodaje ukradenog zlata bio značajan. Žrtva je nađena u odjeći, a susjedi nisu čuli svađu ili buku. Prijenosno računalo još nisu uspjeli naći, kao ni nož kojim je ubijena Dijana Ćulibrk. Krije li ono neke tajne iz narkomiljea? (D. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 15:59