ŽRTVE STARIJE DOBI

OVO JE BESRAMNA PREVARANTICA KOJA JE KRALA ZAGREPČANE 'Roditelji su mi bolesni, nemam za lijekove...'

Uhićena prevarantica: "Molim vas, posudite mi novac za bolesne roditelje. U Domu su a nemam im kako kupiti lijekove. Vratit ću vam, obećajem"

Sve do 2009. godine, Zagrepčanka Željka F.(33) bila je bez kriminalnih grijeha no od onda je nekoliko puta uhićivana jer je postala noćna mora vremešnim umirovljenicima kojima se predstavljala kao njihova susjeda i poznanica. Lagala im je da prikuplja novac za liječenje bolesne majke, oca, bake, djeda... te da će im vratiti sve do lipe.

Do sada je nasamarila više desetaka starijih osoba koje oštetila za gotovo 100 tinjak tisuća kuna. Ni nakon izlaska iz pritvora i niza kaznenih prijava, Željka očito nije naučila ništa. Nastavila je po starom te ovoga tjedna ponovno završila u policijskim lisicama zbog dvije prijevare i jedne teške krađe u kojima je 'zaradila' oko 9000 kuna.

Njezin modus operandi je uvijek isti. Šeta kvartovima i „snima“ starije osobe kojima onda proda priču na koju se, svi do jednog, redovito sažale. Jer Željka olako pušta suze i uživi se u ulogu „brižne kćerke i unuke koja skrbi o tobože bolesnoj obitelji“.

Kako doznajemo, poduzetna Željka je 29.siječnja na raskiržju Maksimirske i Šulekove prišla 84-godišnjem V.B. rekavši da joj treba nešto novca za bolesnu majku te da će mu ga vratiti. Odšetala je s njim do stana, uzela 2200 kuna i nestala, tvrdi policija, s namjerom da novac nikada ne vrati.

Ista priča 19.veljače bila je i u Gundulićevoj kada je obmanula 75-godišnju M.A. Odšetale su zajedno do bankomata gdje je preuzela 4500 kuna od penzionerke te uz lažno obećanje da će novac vratiti, izgubila se u gradskoj vrevi.

Tijekom istraživanja, istražitelji su domišljatu Željku doveli u vezu i sa krađom od 21.kolovoza 2013. godine kada je obmanula 85-godišnju M.R. u mjenjačnici u Maksimirskoj s ciljem da promijeni novac te da joj ga da za liječenje bolesnih roditelja u Domu umirovljenika. Međutim prevarantica nije imala strpljenja pa je s pulta, brže-bolje, ukrala 2224 kune i odjurila niz ulicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:34