ŠOK U DUBRAVI

'OTVORI TORBU. DAJ LOVU!' Opljačkao poštara s kacigom na glavi i ukrao 60 tisuća kuna

 Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

ZAGREB - Nakon dužeg zatišja, u zagrebačkoj Dubravi u utorak oko 9 sati napadnut je djelatnik Hrvatskih pošta koji je, nemoćan pred razbojnikom, ostao bez 60 tisuća kuna namijenjenih za mirovine. Nepoznati razbojnik jače tjelesne građe sa motorističkom kacigom na glavi krenuo je prijepodne u svoj lopovski naum te je ušao u lift stambene zgrade u Koledinečkoj ulici, a u koji je netom ušao i 42-godišnji poštar Slavko S.

Čim su se vrata lifta zatvorila, pljačkaš sa elektrošokerom u ruci zaprijetio je poštaru i uzviknuo: "Otvori torbu. Daj lovu!" Sreća u nesreći je da do uporabe elektrošokera nije došlo, jer se lopov domogao plijena s kojim je sumahnitalo istrčao iz lifta van te se izgubio u jutarnjoj gradskoj vrevi. Poštareve kretnje razbojnik je očito dulje vrijeme promatrao pa je točno znao kad je poštarska torba 'puna k'o brod'.

Za razliku od poštara Slavka koji je prošao neozlijeđen, njegovi kolege u svibnju i kolovozu 2010. godine koji su raznosili poštu po susjednim ulicama u Dubravi nisu bili te sreće obzirom da su ih lopovi pretukli, a jednom od njih čak teško ozlijedili glavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:53