DOŽIVOTNA ROBIJA

Otac koji je hladnokrvno ubio trojicu sinova raspao se na sudu, majka: ‘Neću ti oprostiti ni za milijun godina‘

Doerman je rekao vlastima da je razmišljao o ubijanju dječaka mjesecima

Chad Doerman

 Policijska Snimka/

Otac iz Ohija izbjegao je smrtnu kaznu nakon što je u petak priznao da je prošle godine ubio svoja tri mala sina. Ranije je sudac Richard Ferenc 33-godišnjeg Chada Doermana 33-godišnjaku osudio na tri doživotne kazne bez mogućnosti uvjetnog otpusta, ali su tijekom najnovijeg ročišta tužitelji pristali povući otežavajuće okolnosti koje su činile Doermana podobnim za smrtnu kaznu. Njihov jedini uvjet bio je da prizna krivnju, piše NBC News.

Doerman je također priznao krivnju za dva slučaja teškog napada, uključujući pucanje na svoju ženu, majku dječaka, Lauru Doerman, koja je stavila svoj palac na cijev puške kako bi pokušala spasiti dječake.

- Zaista nije bilo ničega što bi Laura Doerman mogla učiniti, unatoč očajničkoj borbi da spasi živote svojih sinova - rekao je tužitelj Mark Tekulve.

“Nikada, ni nakon milijun godina, neću ti moći oprostiti ono što si učinio. Nadam se da ćeš platiti za svoje postupke onako kako zaslužuješ, ali te nikada neću mrziti”, stoji u izjave Laurd Doerman koja je tom prilikom pročitana na sudu.

Jeziva priča o ubojstvima počela je kada se Chad Doerman 15. lipnja 2023. ranije vratio s posla i otišao na spavanje s tri dječaka - Claytonom (7), Hunterom (4) i Chaseom (3) u njihovom domu u Monroe Townshipu.

Kada se probudio, Doerman je iznio pušku iz sefa za oružje, napunio spremnik i pucao u Huntera dvaput pa je Clayton je pobjegao kroz stražnja vrata. Chad ga slijedio i ponovno pucao u njega. Kći Laure Doerman, tada 14-godišnjakinja, vidjela je Hunterovo i Claytonovo ubojstvo pa je pobjegla natrag u kuću kako bi pokušala pobjeći s trogodišnjim Chaseom, ali je Doerman uperio pušku u njezinu glavu i prijetio da će pucati ako ne pusti dječaka. Ona je to i učinila pa je dječak pobjegao majici koja ga je pokušala zaštiti, ali bezuspješno.

Doerman je kasnije rekao vlastima da je razmišljao o ubijanju dječaka mjesecima. To ga je toliko opterećivalo da nije spavao danima. Kada ga je u petak sudac pitao je li sve ovo točno, Doerman je potvrdio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. kolovoz 2024 15:48