SMRT NA CESTI

Otac i sin iz Križevaca poginuli u teškoj prometnoj nesreći na sjeveru Italije

Do sudara je došlo tako što se automobil u pretjecajnoj traci silovito zaletio u teretno vozilo koje se kretalo ispred njega

Prizor s mjesta nesreće

 Talijanska policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 5,30 sati na sjeveru Italije poginula su dva hrvatska državljana koja su se nalazila u audiju A4, koji se sudario s teretnim vozilom.

Po neslužbenim informacijama, u automobilu su se nalazili 65-godišnji otac i 40-godišnji sin iz Križevaca. Tragedija se dogodila u blizini općine Porpetto.

PU Koprivničko-križevačka ne raspolaže informacijama o tragediji, kažu da u takvim slučajevima policija iz države u kojoj se dogodila nesreća obavještava veleposlanstvo.

Križevcima se pronijela vijest da su u Italiji poginuli Drago i Tomislav V. iz Križevaca.

Kako prenose talijanski mediji, do sudara je došlo tako što se automobil u pretjecajnoj traci silovito zaletio u teretno vozilo koje se kretalo ispred njega.

Prema dosad utvrđenom tijekom policijskog očevida koji je na mjestu užasa trajao satima, 65-godišnji muškarac i njegov 40-godišnji sin su se u Audiju A4 zabili punom snagom u vozilo ispred sebe, točnije u kamion slovenskih nacionalnih oznaka kojeg je vozio 34-godišnji vozač i koji je, nakon viđenog prizora, dok su se čekali dolasci svih dežurnih službi, prema pričanjima svjedoka bio u totalnom šoku.

On je, pak, prošao neozlijeđen, a teško ozlijeđenim Hrvatima, koje su vatrogasci izvlačili iz smrskanog lima nažalost ni tim hitne pomoći provedenom reanimacijom nije uspio spasiti.

Svjedoci koji su se nalazili u blizini policiji su posvjedočili da se Audi tom trotračnom dionicom, njezinim središnjim dijelom, kretao velikom brzinom.

Istražitelji su za talijanske medije kazali da će tijela preminulih biti prevezena na obdukciju kako bi se utvrdilo, eventualno, je li vozaču možda pozlilo tijekom vožnje. A također će se vještačiti i Audi A4 u kojem su poginuli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 14:45